BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya Merkez Bankası 4 yıl sonra banka lisansı verdi----

Rusya Merkez Bankası 4 yıl sonra banka lisansı verdi

Rusya Merkez Bankası 4 yıl sonra banka lisansı verdi
27 Mart 2019 - 08:08 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, federasyona bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da “Bank 131” adlı bankaya lisans vermeyi uygun gördü

Son birkaç yıldır Merkez Bankası’nın temizlik operasyonunun aralıksız sürdüğü Rusya’da uzun bir aradan sonra ilk defa "sıfırdan" yeni bir banka faaliyete giriyor. Lenta.ru’nun haberine göre, Rusya Merkez Bankası, federasyona bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da “Bank 131” adlı bankaya lisans vermeyi uygun gördü.

Rusya’da Merkez Bankası'nın verdiği lisansla, en son 2015 yılında ticari bir banka faaliyete girmişti.

"Bank 131"in özelliği tek bir şubesi bile olmayacak. Medyaya yansıdığına göre elektronik Banka sistemiyle, sadece internet ve mobil aplikasyonlarla bankacılık hizneti verecek.

"Fix" adlı Kazan merkezli, uluslararası IT holdinginin sahibi Dmitri Yeremeyev’in sahibi olduğu bankanın kuruluş sermayesinin 340 milyon ruble (5,2 milyon dolar) olduğu belirtildi.

Bu ay başında medyaya yansıyan verilere göre, Rusya’da Merkez Bankası’nın “temizlik operasyonu” sonrası faal bankaların sayısı azalmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, ülkede 2018 yılında 58 banka daha kapandı. Böylece toplam banka sayısı 479’a geriledi.
Rambler ajansının haberine göre, Rusya’da geçen senenin başında 542 banka faaliyet gösteriyordu. 2013 yılında ise Rusya’da bin 94 banka faaldi.

Rusya Merkez Bankası, son beş yılda 450’den fazla bankanın lisansını iptal etti.

Lisansı iptal edeilen bankaların aktiflerinin toplamı 2016 yılında 1,7 trilyon rubleye ulaştı. Bu rakam bankaların toplam aktiflerinin yüzde 2’sine eşit.

Rusya’da 2019 yılında da 50’ye yakın bankanın lisansının iptal edilebileceği tahmin ediliyor.

Para aklamayı önleme yasasının ihlali, sermaye problemleri ve portföydeki riskli kredi oranının yüksek oluşu bankalarının lisanslarının iptal edilmesinin başlıca gerekçeleri.

Analistler sektördeki konsolidasyonun artmasıyla birlikte küçük ve orta düzey bankaların büyük bankalarla rekabet etme gücünü yitirdiğini ve bu nedenle bazılarının gönüllü olarak faaliyetine son vereceğini de öngörüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)