BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya MB'nin başkanı belli oldu----

Rusya MB'nin başkanı belli oldu

Rusya MB'nin başkanı belli oldu
13 Mart 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankası için beklenen yeni ismi açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankası Başkan adayı olarak baş ekonomi danışmanı Elvira Nabiullina'yı atayacağını söyledi.
Rusya'nın şimdiki Merkez Bankası Başkanı olan Sergei Ignatyev'in 11 senedir yaptığı görevinden, Haziran ayında emekli olması bekleniyor.
Putin'in içeriden birini atama fikrini reddetmesinin ardından eski Ekonomi Bakanı ve bir Ekonomist olan Nabiullina (49) diğer adaylara nazaran makul bir seçenek olarak kabul ediliyor.
PUTİN, MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞINA NABİULLİNA'YI ATAYACAK
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Merkez Bankası başkanlığına Kremlin ekonomi danışmanı Elvira Nabiullina'yı atayacağını açıkladı.
Merkez Bankası'nda 11 yıldır görev yapan Sergey Ignatyev ve Nabiullina'yı kabul eden Putin, "Nabiullina'yı Merkez Bankası başkanlığına atama niyetindeyim." dedi. Putin, Nabiullia'nın finans alanında geniş bir tecrübe sahibi olduğunu söyledi.
Rusya yasalarına göre 23 Haziran'da görev süresi dolacak Ignatyev'in yerine yeni başkanın en az 3 ay öncesinde atanması gerekiyor. Putin'in 23 Mart'a kadar yeni başkanını ataması bekleniyor.
Nabiullina, Mayıs 2012'de Putin'in danışmanı oluncaya kadar Eylül 2007 sonrası ekonomi bakanlığı görevini üstlenmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)