BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya MB'den döviz talebinde 'düşüşe devam' beklentisi----

Rusya MB'den döviz talebinde 'düşüşe devam' beklentisi

Rusya MB'den döviz talebinde 'düşüşe devam' beklentisi
20 Kasım 2022 - 16:16 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, dost olmayan ülkelerin para birimi olarak görülen euro ve doların mevduat hesaplarında çıkışın devam ettiğini, başta Çin Yuanı olmak üzere dost ülke para birimlerinin ise döviz piyasasındaki hacminin arttığını açıkladı

Rusya Merkez Bankası tarafından paylaşılan raporda, dolar ve euro gibi dost olmayan ülkelere ait para birimlerinde devam eden riskler karşısında Rusların döviz mevduatlarını kapattığı, aynı zamanda yeni döviz mevduatlarına olan ilginin neredeyse sıfırlandığı vurgulanırken, öte yandan Çin yuanı cinsinden mevduatlara ilgide artış kaydedildiğinin altını çizdi.

Döviz mevduatlarına olan talepte yaşanan düşüşün sürmesini bekleyen Merkez Bankası, ön tahminlere göre ekim ayında bireylerin banka mevduatlarında para çıkışında düşüş yaşandığına dikkat çekerken, ruble tasarruflarının artan mevduat oranlarını destekleyeceğini, ancak dinamiklerin nüfusun tasarruf davranışının özelliklerine de bağlı olacağını ifade etti.

Eylül ayında bankalardan döviz tasarruf çıkışı yaklaşık 7 milyar dolar olarak gerçekleşirken, rapora göre döviz mevduatlarından fon çıkışını yavaşlatmak için bankaların döviz hesaplarını tutma koşullarını yumuşatarak komisyonları düşürdüğü eklendi.

Merkez Bankası, bireylerin bankalardaki mevduat hacminin eylül yüzde 12,1’den yüzde 10,5’e düştüğünü bildirdi.

Rusya’nın döviz piyasasında “dost ülke” para birimlerinin payı ekimde bir önceki aya kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıkarken, doların payı yüzde 46’dan yüzde 42’ye düştü.

Rus döviz piyasasında, başta yuan olmak üzere “dost ülke” para birimlerinin payının arttığına işaret edilen raporda, “Döviz piyasasında dost ülkelerin para birimlerinin payı ekimde eylüle kıyasla yüzde 27’den yüzde 31’e çıktı. Artış, ağırlıklı olarak yuanın payının yüzde 22’nin üzerine çıkması nedeniyle gerçekleşti.” ifadelerine yer verildi.

Bununla birlikte ekim sonu itibarıyla ülkedeki nakit dolar ve Euro ile yapılan takas işlem sayısının yüzde 28 azaldığı bildirildi. (gazetemRU)

Rusya’da kiralık konut fiyatları yüzde 18 düştü

Rusya, Hindistan ile ticarette ilk 5'te

Rusya'nın rezervleri arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)