BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya MB Başkanı Nabiullina: Sermaye kontrollerinin çoğuna son verilmeli----

Rusya MB Başkanı Nabiullina: Sermaye kontrollerinin çoğuna son verilmeli

Rusya MB Başkanı Nabiullina: Sermaye kontrollerinin çoğuna son verilmeli
16 Haziran 2022 - 10:29 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, sermaye kontrollerinin çoğuna son verilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) yaptığı konuşmada, ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nabiullina, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik "özel askeri operasyonu"nun başladığı 24 Şubat sonrasında uygulamaya konan sermaye kontrollerinin çoğunun kaldırılması gerektiğini savundu.

Nabiullina, Rus vatandaşarının bankalarda ABD doları veya başka yabancı paralar cinsinden hesaplar tutmalarının yasak olmaması gerektiğini ifade etti.

Rus ekonomisindeki durumun “karmaşık” olduğunun bir gerçeklik olduğuna işaret eden Nabiullina, “Durum hızla değişiyor. Bu değişimlere hızlı bir şekilde yanıt verip uyum sağlayabilmemiz gerekiyor.” dedi.

Nabiullina, koşulların artık eskisi gibi olmayacağının altını çizerek, “Herkes hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkında. Dış koşullar sonsuza kadar olmasa da uzun bir süreliğine ve anlamlı bir şekilde değişti. Şu anda ülke olarak uluslararası iş gücü paylaşımından kaybediyoruz, çünkü ihracatımız indirimli ve ithalatımız ise zamlı yapılıyor.” diye konuştu.

İhracatın döviz gelirleri nedeniyle temel bir kaynak olarak görüldüğünü belirten Nabiullina, “Bence ihracatın faydalarını gözden geçirmeliyiz. Eğer ihracat gelirleriyle ithalat yapılamıyorsa, üretimimizin önemli bir kısmının iç pazara yönelik olması gerektiğini fark etmemiz gerekiyor.” dedi.

Rusya Merkez Bankası faiz indirdi

 

Rusya MB Başkanı, enflasyonu değerlendirdi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)