BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Maliye Bakanı Kastamonu Entegre'yi gezdi----

Rusya Maliye Bakanı Kastamonu Entegre'yi gezdi

Rusya Maliye Bakanı Kastamonu Entegre'yi gezdi
06 Mart 2018 - 08:30 www.finansgundem.com

Türk sermayeli Kastamonu Entegre şirketinin Tataristan'daki ağaç ürünleri tesisi Rus hükümetinin yakın takibinde

Türk sermayesinin Rusya'daki en büyük yatırımlarının başında gelen Tataristan'daki Kastamonu Entegre'nin ağaç ürünleri tesisleri Rusya hükümetinin de yakın takibinde. Tataristan'ı ziyaret eden Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov'a, cumhuriyetteki en önemli sanayi yatırımlarından biri olarak Kastamonu Entegre'nin tesisi, bizzat Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafındam gezdirildi. Sillunaov, çok etkilendiği fabrikanın üretiminin Rusya için önemini takdir ettiklerini söyledi.

Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'ni ziyaret eden Bakan Siluanov'a Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov da eşlik etti. Siluanov ve T Minnihanov, şirketin çalışmalarını inceledi. Kastamonu Entegre Genel Müdürü Ali Kılıç, üretm çalışmalarıyla ilgili konuk heyete bilgiler de vererek çalışmaları anlattı.

Kılıç'ın sözlerine göre sadece Kastamonu Entegre için bölgede yapılan yatırımların tutarı 400 milyon euroyu geçiyor. ve fabrikada 800'den fazla kişi çalışıyor. Hayat Holding grubunun hijyen ve temizlik grubu dahil bölgedeki tüm yatırımları da 1 milyar euroyu buluyor.

Geçtiğimiz günlerde Rus basınına konuşan Genel Müdür Ali Kılıç, "Ürünlerimiz artık sadece Rusya pazarını fethetmekle kalmadı, yüzde 40'tan fazla üretimimiz onlarca Avrupa ve Asya ülkesine Rusya'dan ihraç ediliyor. Hem iç, hem de dış piyasada pozisyonumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" şeklinde değerlendirmede bulunmuştu.

Daha önce Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’ne çıkarma yapan Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov, Kastamonu Entegre’yi yabancı yatırımcı olarak örnek göstermişti. (Fuad Safarov, Moskova

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)