BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Luhansk’ın tamamı kontrol altına alındı----

Rusya: Luhansk’ın tamamı kontrol altına alındı

Rusya: Luhansk’ın tamamı kontrol altına alındı
04 Temmuz 2022 - 15:32 www.finansgundem.com

Kremlin Sarayı’nda Rus güçlerinin Ukrayna'daki taarruzlarına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e rapor veren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk'ı kontrol altına aldığını bildirdi.


Rus askerlerinin 19 Haziran’dan itibaren sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin topraklarını kontrol altına almak için “başarılı bir operasyon” yaptığını söyleyen Sergey Şoygu, iki hafta içinde Lisiçansk ve Severodonetsk yakınlarındaki kuşatma altında bulunan bölgede tasfiyenin gerçekleştiğini kaydetti.

Severodonetsk, Zolotoye, Gorskoye Volçeyarovka gibi büyük şehirler başta olmak üzere 25 yerleşim biriminin kontrol altına alındığını aktaran Şoygu, “Operasyon dün Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin en büyük şehirlerinden biri olan Lisiçansk'ın kurtarılmasıyla tamamlandı. Toplamda, aktif saldırı operasyonlarında 670 kilometrekarelik bölge kontrol altına alındı” dedi.

Ukrayna'nın kaybı 5 bin 469 kişi

Bu süre içerisindeki saldırılar sonucunda Ukrayna silahlı kuvvetlerinin toplam kaybının 5 bin 469 kişi olduğunu ifade eden Bakan, bunlardan 2 bin 218’inin öldüğünü, 3 bin 251’inin yaralandığını söyledi.

Ukrayna'da operasyonlarını devam ettirdiklerini bildiren Şoygu, bu operasyonda Ukrayna’ya ait 196 tank ve zırhlı araç, 12 uçak, 1 helikopter, 69 insansız hava aracı, 6 hava savunma füze sistemi, 97 çok namlulu roketatar, 166 obüs ve havan topu ile 216 özel askeri aracın yok edildiğini dile getirdi.

Lisiçansk’ta Ukrayna güçlerinin 39 tank ve zırhlı araç, 11 obüs ve havan topu ve pek çok tanksavarı bıraktığını belirten Sergey Şoygu, halihazırda Lisiçansk şehrinde mayın temizleme çalışmaları ile halka yardımın sürdüğünü açıkladı.

Macron'dan Rusya açıklaması: 'Yok etme' isteğimiz yok

Rusya, Ukrayna'nın kayıplarını açıkladı

Rusya, Ukrayna'nın Mıkolayiv bölgesinde 41 kritik noktayı vurdu

Türkiye, Rusya'dan ucuz petrol mü alıyor?

Rusya, 47 bin Kırgızın ülkeye giriş yasağını kaldırdı

Kuleba: NATO’nun Ukrayna tutumu yakın gelecekte değişmeyecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)