BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Luhansk'ın idari sınırlarına ulaştı----

Rusya, Luhansk'ın idari sınırlarına ulaştı

Rusya, Luhansk'ın idari sınırlarına ulaştı
10 Mayıs 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus askerlerinin savaştaki eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı. Konaşenkov, Popasna yerleşim birimini kontrol altına alarak, Luhansk'ın idari sınırına ulaştıklarını duyurdu.


Rus hava muharebe taktik birliklerinin, bir gecede Ukrayna askeri birliklerinin ve teknik araçlarının toplandığı 16 alanı yok ettiğini söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, füze ve topçu birliklerinin Mıkolayiv bölgesinde 33 komuta merkezi, 407 askeri birlik ve teknik araçların bulunduğu alan, 5 mühimmat ve akaryakıt deposu ile 380'e yakın milliyetçi silahlı gücün yok edildiğini bildirdi.

Ukrayna güçlerinin savunması kırıldı

Rus askeri birlikleri ve sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti güçlerinin Popasna yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiğini söyleyen Konaşenkov, Ukrayna güçlerinin savunmasının derinlemesine kırıldığını ve Luhansk idari sınırına ulaşıldığını belirtti.

Konaşenkov, saldırılar sonucunda 13 askeri teknik araç, 12 farklı amaçlarla kullanılan otomobil ve 120'ye yakın milliyetçi gücün yok edildiğini açıkladı.

163 uçak ve 124 helikopter yok edildi

9 Mayıs akşamı Harkiv bölgesinde Ukrayna'ya ait Su-25 uçağının havada vurulduğunu ifade edeb Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin Donetsk ve Odessa civarlarında 3 insansız hava aracını yok ettiğini aktardı.

Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 163 uçak, 124 helikopter, 793 insansız hava aracı, 300 hava savunma füze sistemi, 2 bin 979 tank ve zırhlı araç, 351 çok namlulu roketatar, 1440 obüs ve havan topu, 2 bin 789 özel askeri araç yok edildi" dedi.

Ukrayna: Rusya 26 bin asker kaybetti

Rusya: Rus petrolü için yeni alıcılar bulduk

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

Josep Borrell: Rusya’nın rezervleri Ukrayna’ya verilmeli

Rusya'nın şüpheli iptal kararı 'sabotaj' iddialarını gündeme getirdi

Pentagon: Rusya, Donbas bölgesinde çok sınırlı ilerleme kaydediyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)