BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisRusya krizi Sberbank kredisini etkilemez!----

Rusya krizi Sberbank kredisini etkilemez!

Rusya krizi Sberbank kredisini etkilemez!
09 Aralık 2015 - 13:26 www.finansgundem.com

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, üçüncü havalimanı için Sberbank'tan sağlanan finansmana ilişkin açıklamalarda bulundu

İGA, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ etkinliğine ev sahipliği yaptı.
 
İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir  törende üçüncü havalimanın finansmanına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Havalimanın ilk etabı için toplam altı bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandığını yineleyen Özdemir Rusya krizinden dolayı Sberbank’tan alınan Havalimanı’na 500 milyon euroluk krediye de değindi.
 
Geçtiğimiz aylarda Rusya’nın en büyük bankası ve Denizbank’ın sahibi Sberbank, dünyanın en büyük projelerinden biri  olan 3’üncü Havalimanı’na 500 milyon euroluk finansman temin etti. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye’nin sınırları ihlal ettiğinden dolayı düşürülen Rusya uçağından sonra yaşanan Rusya krizinin bu krediyi etkilemeyeceğini açıkladı.
 
6 BANKADAN 4.6 MİLYAR DOLARLIK KREDİ
 
90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzey-güney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için 6 banka kredi verdi. Bunlar; Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank.
 
6 banka yeni havalimanının projesini gerçekleştirecek İGA (Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun konsorsiyumu) ile 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalandı. Kredinin ilk 4 yılı ana para ödemesiz olacak.
 
İlk aşamada 6 milyar euroluk yatırımın hedeflendiği havalimanında yatırımların 4.6 milyar euroluk (Bugünkü kurla yaklaşık 14 milyar 715 milyon lira) kısmının krediyle, yatırım tutarının yüzde 25'inin öz kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Havalimanının birinci etabın 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)