BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarRusya kripto parayı yasaklamayacak; şartlı izin verecek----

Rusya kripto parayı yasaklamayacak; şartlı izin verecek

Rusya kripto parayı yasaklamayacak; şartlı izin verecek
09 Şubat 2022 - 12:13 www.finansgundem.com

Moskova, kripto para birimlerini yasaklama fikrini reddetti. Kripto paraları Rusya'nın finansal sistemine entegre etmeye çalışma planını duyurdu.


Rusya'da hükümet, kripto para birimlerini düzenleyen yasalar için bir çerçeve benimsedi. Yeni politikanın amacı, özel yatırımcıların haklarını güvence altına alırken ve dijital varlıkların suçu finanse etmek için kullanılmasını engellerken dijital belirteçleri Rusya'nın finansal sistemine entegre etmek.

Moskova'dan yapılan açıklamada, “Hükümet, Rusya'daki dijital para birimlerinin geleceğini belirledi. Bu tür finansal varlıkların dolaşımı ve özel yatırımcıların haklarının korunması, profesyonel piyasanın tüm katılımcıları için katı yükümlülüklerle devlet tarafından düzenlenecek” ifadeleri kullanıldı. Buna göre tüm düzenleyici mekanizmalar yerine getirildiğinde, kripto para birimleri mevcut finansal sisteme etkin bir şekilde entegre edilecek.

Yatırımcıları “nitelikli” ve “niteliksiz ” kategorilerine ayırmanın yanı sıra plan, kripto değişim mekanizmaları ve platformlarının yoğun şekilde düzenlenmesini öngörüyor. Kripto için gerçek para birimlerinin alım satımına yalnızca kripto para birimi işlemlerini izleyebilen, bunlara katılan kişileri tanımlayabilen ve beş yıl boyunca işlemlerin kayıtlarını tutabilen özel bir sisteme kayıtlı lisanslı bankalar aracılığıyla izin verilecek.

Yabancı kripto borsalarının, kayıtlı oldukları ülkede lisanslı olmaları ve Rusya'da bir temsilcilikleri olması koşuluyla Rusya'da faaliyet göstermesine izin verilecek.

Rusya kripto paralara vergi getiriyor

Kripto para ile kara para nasıl aklanıyor?

UBS: Düşük riskle kripto yatırımı yapmanın 3 yolu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)