BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Kırım'dan ayrılıyor----

Rusya Kırım'dan ayrılıyor

Rusya Kırım'dan ayrılıyor
16 Şubat 2022 - 13:00 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, yasa dışı ilhak edilen Kırım'da tatbikat yapan askeri birliklerin daimi üslerine dönme görüntüsünü yayımladı.

Dün, Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Güney Askeri Bölgesi'nin Basın Sözcüsü Vadim Astafyev, Kırım'da tatbikat yapan Rus askeri birliklerinin üslerine dönmeye başladıklarını bildirmişti. 

Rus askerleri Ukrayna sınırına yakın bölgelerde gerçekleştirdiği tatbikatların ardından ana üslerine dönüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Güney Askeri Bölgesinden ilk askeri konvoyun Kırım'dan ayrıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Güney Askeri Bölgesi lojistik destek biriminin araç konvoyu Tavrida karayolu hattı üzerinden Kırım Köprüsü boyunca ana üslerine dönmek için ilerleyişini sürdürdü. Konvoya, koruma araçları ve hat boyunca askeri trafik polisi ekipleri eşlik ediyor" denildi. Paylaşılan görüntülerde, askerlerin ve askeri ekipmanın Kırım Köprüsü'nden geçtiği anlar yer aldı.

Kremlin'den bir açıklama daha geldi

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna konusunda gerilimin düşürülmesi için müzakere ve diplomasi taraftarı olduğunu ve Moskova'nın ABD Başkanı Biden'in konuşma arzusunu pozitif bir işaret olarak gördüğünü bildirdi.

Biden'in Rus halkına doğrudan seslenmesini memnuniyetle karşıladıklarını da belirten Kremlin, "Ancak Biden, Ukraynalıları birbirlerini vurmaktan vazgeçmeleri çin uyarır ise daha iyi olur" açıklamasını yaptı.

Çin: ABD, Ukrayna'ya yönelik Rus tehdidini abartıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin ise, ABD'yi Ukrayna'ya yönelik Rus tehdidini abartmak gerilim yaratmakla suçladı.

Wang, bazı Batılı ülkelerin dezenformasyon yolu ile kargaşa yarattıklarını öne sürerek, "Tarafların bu dezenformasyon kampanyalarını durdurmalarını ve barış, karşılıklı güven, işbirliği için daha fazla şey yapmalarını umuyoruz" dedi.

İran: ABD ve Avrupa ile başka müzakere olmayacak

 

Rusya: Ukrayna'ya yapılan siber saldırılarda ilgimiz yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)