BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Kiev'deki füze işletmesi vuruldu----

Rusya: Kiev'deki füze işletmesi vuruldu

Rusya: Kiev'deki füze işletmesi vuruldu
27 Haziran 2022 - 17:31 www.finansgundem.com

Ülkesinin savaştaki eylemlerine ilişkin bilgi veren Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Kiev’deki bir füze işletmesinin üretim binalarının yüksek hassasiyetli füzelerle dün vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna'daki askeri altyapılara yönelik saldırılara devam ettiklerini söyleyen Konaşenkov, "Kiev'in Şevçenko Mahallesi'nde bulunan 'Artem' füze-uzay işletmesinin üretim binaları, Rusya Havacılık ve Uzay Savunma Kuvvetlerince havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli 4 füze ile vuruldu. Bu işletmede, çok namlulu roketatar için mühimmat üretiliyordu" açıklamasını yaptı.

Tüm füzelerin hedefe ulaştığı söylenilen açıklamada, saldırıda sivil altyapıya zarar verilmediği iddia edildi.

'Paralı savaşçılardan oluşan 2 grup yok edildi'

Sözcü Konaşenkov, Rusların Lisiçanks kentine doğru ilerlediğini, buradaki bir petrol rafinerisinin yakınlarında 14 yabancı paralı savaşçıdan oluşan 2 grubun yok edildiğini kaydederek, "Birinci grup, çeşitli Avrupa ülkelerinin vatandaşları, ikincisi ise Gürcistanlı savaşçıları içeriyordu" dedi.

Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerinin, yüksek hassasiyetli silahlarla Ukrayna'nın Mıkolayiv bölgesindeki Visunsk yerleşim birimin yakınlarında 106. Taburun 63. Motorlu Piyade Tugayına ait merkezi vurduğunu ifade eden Konaşenkov, saldırıda 40'tan fazla Ukraynalı asker ile 12 askeri teçhizatın imha edildiğini bildirdi.

Mıkolayiv ve Luhansk'ta 5 yönetim merkezi ile 3 mühimmat ve füze deposu vuruldu

Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde bulunan "Sağ Sektör", "Azov" ve "Kraken" taburlarındaki askerlerin yok edildiğini dile getiren Konaşenkov, Mıkolayiv ve Luhansk bölgelerinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 5 yönetim merkezi ile 3 mühimmat ve füze deposunun vurulduğunu açıkladı.

Konaşenkov, Rus hava muharebe taktik birlikleriyle füze ve topçu birliklerinin saldırıları sonucunda 24 yönetim merkezi, 58 bölgede topçu ve havan birlikleri ile 304 bölgede asker ve askeri teçhizatının imha edildiğini söyledi

'Ukrayna'da bugüne dek 215 uçak, 132 helikopter yok edildi'

Donetsk yönünde 2 "Grad" çok namlulu roketatar ile 2 "Gvozdika" motorlu obüsün vurulduğu bilgisini veren Konaşenkov, "Ukrayna'da bugüne kadar 215 uçak, 132 helikopter, 1373 insansız hava aracı, 350 hava savunma füze sistemi, 3 bin 830 tank ve zırhlı araç, 684 çok namlulu roketatar, 3 bin 25 obüs ve havan topu, 3 bin 870 özel askeri araç imha edildi" ifadelerini kullandı.

Gürcistan-Rusya sınırı hava şartları yüzünden kapandı

Rusya, 43 Kanada vatandaşının ülkeye girişini yasakladı

Ukrayna: Kiev, Lisiçansk'ı savunmak için seferber oldu

Ukrayna, Rusya'nın kayıplarını açıkladı

CIA ajanları Ukrayna’da devreye girmiş

Belarus Ukrayna'yı bombaladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)