BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya kaçan paralar için özel tahvil çıkarıyor----

Rusya kaçan paralar için özel tahvil çıkarıyor

Rusya kaçan paralar için özel tahvil çıkarıyor
22 Aralık 2017 - 08:16 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ülkeden kaçan paraları geri döndürecek 'özel tahvil' çıkarılması talimatı verdiği bildirildi

Rusya’da Başkan Vladimir Putin, yurt dışına kaçan sermayeyi ülkeye geri döndürmek için seçimler öncesi yeni bir hamle başlatıyor. İş dünyasının temsilcileri ile Kremlin’de bir araya gelen Rus lider, Rusya’ya sermaye girişini sağlamak için 2018 yılında özel tahvillerin piyasaya sürülmesi talimatı verdiğini açıkladı. 

RBC’nın haberine göre, Rusya’dan kaçan sermayenin ülkeye geri döndürülmesi için özel tahvil çıkarılması konusunun Merkez Bankası’nın gündeminde olduğunu belirten Putin, Rusya’ya uzun vadeli büyük yatırımlar çekilmesi için yeni yollara başvurulacağını söyledi. Devlet güvenceli tahvillerin çıkarılması dışında, mali af da gündemde.


Önümüzdeki şubat ayında yürürlüğe girecek yasa ile, reel sektör için kredi hacimlerinin ve kaynaklara erişimin artırılacağını belirten Putin, “Bu, kreditörlerin risklerini de ciddi oranda azaltacak” dedi.

Reuters ajansı, iş dünyasının temsilcilerinin kısa süre önce Putin’e başvurarak, varlıklı Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki paralarının ülke ekonomisine geri döndürülmesi için özel bonoların çıkarılmasını talep ettiğini bildirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)