BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ile ABD arasında doğalgaz savaşı----

Rusya ile ABD arasında doğalgaz savaşı

Rusya ile ABD arasında doğalgaz savaşı
17 Aralık 2018 - 08:52 www.finansgundem.com

Avrupa enerji pazarında Rusya'ya geri adım attırmak isteyen ABD'nin politik baskıları yeni bir gerginliğin fitilini ateşledi

Şimdi de Türkiye'nin önünde Rusya'nın "1 numaralı" doğalgaz alıcısı olan Almanya'nın yeni boru hattına izin vermemesi için Washşngton açıkça baskı yapmaya başladı. Rusya ile ABD arasında kalan Almanya'nın, bugüne dek sürekli destek verdiği proje için ne yapacağı merak konusu.

Rusya ile Ukrayna arasında son haftalarda yeniden tırmanan siyasi gerilim, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattıyla ilgili tartışmaları da tekrar alevlendirdi. Rusya için Türk Akım ile birlikte, AB pazarı için "hayati önemde" gördüğü proje etrafında gerginlik had safhada.

Avrupa Parlamentosu'nun geöen hafta yaptığı, Rus doğalgazının Ukrayna’yı devre dışı bırakarak Avrupa’ya taşınmasını öngören Kuzey Akım-2 boru hattının inşasının durdurulması yönündeki çağrısına ABD'den de destek geldi.

Washington'dan yapılan açıklamada, "Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu" nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanması yönündeki Avrupa Parlamentosu kararının desteklendiği belirtildi.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)