BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya göçmenlere çip takacak----

Rusya göçmenlere çip takacak

Rusya göçmenlere çip takacak
05 Eylül 2021 - 08:17 www.finansgundem.com

Rusya’daki göçmenler, 29 Aralık’tan itibaren çipli kart almak zorunda

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı, 29 Aralık’tan itibaren ülkedeki tüm göçmenlerin parmak izi ve biyometri verilerini sunarak çipli elektronik kimlik kartı almasının zorunlu olduğunu açıkladı. Uzun süredir Rusya’ya gelen ve yaşayan göçmen işçi ve yabancılara plastik kartlar vermeye başlayacak olan bakanlık, yeni kimliklerin yabancı vatandaşlar için zorunlu olduğunu vurgularken, kart başvurularında parmak izi kaydı biyometrik fotoğraf uygulamasından geçeceği konusunda da uyardı.

İçişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, elektronik işleve sahip plastik kimlik kartı zorunluluğuna ilişkin kararın 29 Aralık 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe gireceği belirtilirken, kart ölçülerinin 5,6 x 53,98 mm olacağı, ön ve arka yüzlerden oluşacağı ifade edilirken, ön yüzünde 30×40 mm ölçülerinde yabancı vatandaşın renkli veya siyah beyaz fotoğrafı olacağı aktarıldı.

Belgenin ön yüzünün yabancı vatandaş için verilen kimlik numarasıyla birlikte adı, soyadı, doğum tarihi ve cinsiyet bilgilerini içereceği, arka yüzünde ise yabancının vatandaşlığı hakkında bilgilerin yer alacağı söylenirken, kimlik kartına yabancı vatandaş hakkında bilgileri içeren ve temassız arayüze sahip mikro devre şeklinde bir çip yerleştirileceği bildirildi.

Kimlik, üzerindeki çipte tanımlamaya uygun bir şekilde yabancı vatandaşların iki adet parmak izinin de bulunacağı parmak izi desenlerinin elektronik bir görüntüsünü de içerecek.

29 Aralık 2021’den itibaren Rusya’da faaliyet gösteren tüm işçi göçmenlerle birlikte Rusya’ya 90 günden fazla bir süre boyunca yaşamaya gelen tüm yabancı vatandaş kategorileri için parmak izi yoluyla kimlik başvuruları zorunlu olacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan Ankara için göçmen kararı

 

Dijital göçmenler için vize veren ülkeler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)