BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya geleceğin motorunu üretti----

Rusya geleceğin motorunu üretti

Rusya geleceğin motorunu üretti
10 Nisan 2021 - 08:20 www.finansgundem.com

Rusya'da geleceğin yörünge uçakları için tasarlanan motor test edildi

Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec bünyesindeki Birleşik Motor Şirketi, gelişmiş hipersonik hava araçları ve yörünge uçakları için tasarlanan motorun prototipini test etti.

Birleşik Motor Şirketi'nden yapılan açıklamada, gelişmiş hipersonik hava araçları ve yörünge uçakları için tasarlanan titreşimli patlama motorunun, Lulka deneysel tasarım bürosunda geliştirildiği belirtildi.
Açıklamada, "Titreşimli patlatma motoru prototipinin testinin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Beklenen sonuçlar elde edildi. Bazı çalışma modlarında, spesifik itme gücü, geleneksel güç ünitelerinin performansını yüzde 50'ye varan oranda aştı. Bu, gelecekte uçağın azami menzili ve yük ağırlığının 1.3-1.5 kat artırılmasına imkan verecek" ifadelerine yer verildi.

Bu motorun termodinamik döngüsünün mevcut gaz türbini motorlarından daha ekonomik olduğuna vurgu yapılan açıklamada, yeni motora sahip hava araçlarının daha iyi uçuş dinamikleri ve manevra kabiliyetine sahip olacağı kaydedildi.

Çin'in uzay aracı Mars'ın yörüngesine girdi

Dünyanın ilk 6G uydusu yörüngede

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)