BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ekonomisi korona virüs kıskacında----

Rusya ekonomisi korona virüs kıskacında

Rusya ekonomisi korona virüs kıskacında
11 Haziran 2020 - 16:16 www.finansgundem.com

Rusya korona virüsün etkisinden bir türlü kurtulamıyor. Rusya Merkez Bankası Başkanı'na göreyse ülkenin toparlanması için birkaç çeyrek geçmesi gerekebilir

Korona virüs tüm dünyada olduğu gibi Rusya ekonomisinde de derin yaralar açtı. Fakat Türkrus’un haberine göre ülkenin bir türlü toparlanma sürecine girememesi ekonomik tahminleri de olumsuz yönde etkiledi. İşte o haber:

Rusya ekonomisi korona virüsün yaralarını ne zaman sarıp "normale" dönecek? Bu soruya dün Duma'da yaptığı sunuş sırasında muhatap olan Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, "ekonominin yeniden kendine gelebilmesi için birkaç çeyrek döneme ihtiyacı olduğunu" söyledi. Nabiullina, karantina önlemlerinin kaldırılmasıyla normale dönüşün hemen olmayacağını ve zaman alacağını vurguladı.

Rusya hükümeti, ekonomiye destek paketi olarak 5 trilyon rublelik kaynak harcanacağını açıklamıştı.

Bu arada Rusya Merkez Bankası korona virüs salgınının ekonomiye olan etkilerini belirlemek için kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda mayıs ayı başından itibaren iş dünyasının salgına ve karantina önlemlerine ayak uydurmaya başladığı tespitine yer veriliyor.

Raporda salgından en çok zarar gören sektörün hizmet sektörü olduğu kabul edilmekle birlikte, Rusya'da bu sektörün ekonomi içindeki payının OECD ülkelerine kıyasla daha düşük olması, ekonominin genelinin krizden daha hızlı çıkması için umut verici olarak nitelendi.

Ancak kurum analistleri, ikincil faktörler nedeniyle işsizliğin kolayca düşmeyeceğini de teslim ediyor. Söz konusu ikincil faktörler arasında lojistik zincirlerindeki aksamalar, sektörlerin eşitsiz düşüş yaşamaları ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi sıralandı.

Ekonominin hızlı bir toparlanma sürecine girmesinin önündeki en büyük engel ise ekonomik aktivitelerin sınırlanmasına yönelik engellerin hala yürürlükte olmasına işaret ediliyor.

Bu arada OPEC dün yayınladığı son raporda, "Kovid-19'da ikinci dalga olursa Rusya ekonomisi bu yıl yüzde 10 küçülür" görüşünü savundu.

Rusya ekonomisi nisan ayında yüzde 12, bu yılın ocak-nisan döneminde ise yüzde 1,9 küçülmüştü. Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 5 küçüleceği tahmininde bulunan Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2021 ise yüzde 2,8 büyüme bekliyor.

Libyada darbeci Hafterin katlettiği sivillere ait toplu mezar bulundu

 

Suriye lirasının çöküşü TL'ye yarıyor

 

Rusya'da turizm aşamalı olarak açılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)