BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ekonomisi 10 yılın en derin kriziyle karşı karşıya----

Rusya ekonomisi 10 yılın en derin kriziyle karşı karşıya

Rusya ekonomisi 10 yılın en derin kriziyle karşı karşıya
26 Mayıs 2020 - 09:57 www.finansgundem.com

Uzmanlara göre Rusya, küresel ekonomileri derinden sarsan korona virüs nedeniyle son 10 yılın en derin ekonomik krizini yaşayabilir.

Rusya’nın “Silikon Vadisi” olarak bilinen inovasyon merkezi Skolkovo’dan uzmanlar, korona virüs salgını nedeniyle Rusya ekonomisinin son 10 yılın en derin krizini yaşayabileceği ve toparlanmanın uzun yıllar alabileceği uyarısında bulundu.

Bloomberg ajansı, Skolkovo Enerji Merkezi’nin hazırladığı rapora dayanan haberinde, Rusya bütçesinin yarısına yakınının enerji kaynakları satışına bağlı olduğuna dikkat çekti.

Salgın nedeniyle enerji tüketiminin azaldığına işaret eden uzmanlar, fosil yakıt tüketiminin zirvesinin 2019 yılında geride kalmış olabileceğini, bu tarihin Rusya hükümetinin tahmininden 15 yıl erken olduğunu belirtti. 

Raporda, Rusya ekonomisinin “yeni gerçekliğe” uyum sağlayamaması halinde, büçe gelirlerinin “dramatik” şekilde düşeceği, GSYH büyümesinin ise önümüzdeki 20 yıl içinde yüzde 0,8’i geçmeyeceği tahmin ediliyor.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı ise ekonominin 2020’de yüzde 5 küçüleceğini, 2021-2023 döneminde GSYH'de yüzde 2,8-3,1 büyüme kaydedileceğini öngörüyor.

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, bugün yaşanan krizi Rusya’nın ekonomi politikalarının gözden geçirilmesi için bir fırsat olarak nitelendirmişti. Rusya’nın petrol gelirlerine daha fazla bel bağlamaması gerektiğini vurgulayan Kudrin, yeni teknolojilere ağırlık verilmesi gerektiğini söylemişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)