BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya duyurdu! 117 milyon dolarlık ödeme yapıldı----

Rusya duyurdu! 117 milyon dolarlık ödeme yapıldı

Rusya duyurdu! 117 milyon dolarlık ödeme yapıldı
17 Mart 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanlığı 117 milyon dolarlık Eurobond kupon ödemesinin yapıldığını duyurdu.

Rusya Maliye Bakanlığı, ABD doları cinsinden 2 eurobondun dün gelen kupon ödeme vadelerinde 117,2 milyon dolar tutarındaki faiz ödemelerinin yapılması için verdikleri talimatın yerine getirildiğini bildirdi.

Eurobond kupon ödemeleri için Citibank'ın ödeme şubesi olarak kullanıldığını belirten Rusya Maliye Bakanlığı, ödemelerin burada hesaplara geçip geçmediği konusunda piyasaları ayrıca bilgilendireceğini duyurdu.

1917'den sonra bir ilk yaşanacaktı

Rusya’nın ödemeyi yapamaması durumunda 30 günlük teknik süre başlayacak ve Bolşevik hükümetinin Çarlık Rusya’sının borçlarını tanımayı reddettiği 1917’den bu yana Rusya ilk kez yabancı para cinsinden borç ödemesini yapmamış olacaktı.

Ukrayna’yı işgali nedeniyle AB ve ABD, Rusya Merkez Bankası’nın 640 milyar doları bulan rezervlerini dondurma kararı almıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 6 Mart’ta Rus şirketlerin ‘dost olmayan’ ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble ile ödeyebileceğine dair kararname imzalamıştı.

Rusya Finans Bakanı Anton Siluanov dünkü açıklamasında yapılan kupon ödemelerinin Rusya Merkez Bankası Döviz hesaplarının dondurulması sonrası tahvil sahiplerine ulaşamayacağına dair riskler olduğunu söylemişti.

Barış taslağı sızdı... İşte Türkiye detayı!

 

Piyasalar Merkez Bankası'na odaklandı

 

Zelenskiy: Müzakerelerde önceliğimiz çatışmanın sona ermesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)