BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, DTÖ ve DSÖ'den çekilebilir----

Rusya, DTÖ ve DSÖ'den çekilebilir

Rusya, DTÖ ve DSÖ'den çekilebilir
18 Mayıs 2022 - 08:47 www.finansgundem.com

Parlamento başkan yardımcısı Pyotr Tolstoy, Rus parlamentosunun alt kanadı Devlet Dumasının, ülkenin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ve Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) çekilmesini görüşeceğini öne sürdü.

Pyotr Tolstoy salı günü, "Dışişleri Bakanlığı bu tür anlaşmaların bir listesini Devlet Dumasına gönderdi. Federasyon Konseyi [parlamentonun üst meclisi] ile birlikte bunları değerlendirmeyi ve daha sonra onlardan çekilmeyi teklif etmeyi planlıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Başkan yardımcısı, "Rusya, Avrupa Konseyi'nden çekildi, şimdi bir sonraki adım, ülkemizle ilgili tüm yükümlülüklerini ihmal eden DTÖ ve DSÖ'den çekilmek" ifadelerini kullandı. Tolstoy, hükümetin Rusya'nın uluslararası yükümlülüklerini ve şu anda herhangi bir fayda sağlamayan ancak ülkeye doğrudan zarar veren anlaşmaları revize etmesinin beklendiğini de belirtti.

Nisan ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı devletler tarafından Rus şirketlerine getirilen "yasadışı" kısıtlamaların DTÖ kurallarına aykırı olduğunu ifade ederek, hükümete Rusya'nın örgütteki stratejisini 1 Haziran'a kadar güncellemesini istemişti.

ABD, Rusya'nın tahvil ödemelerini engellemeyi değerlendiriyor

Ukrayna: Rusya ile müzakereler askıya alındı

Afrika Birliği Dönem Başkanı, Rusya ve Ukrayna'ya gidiyor

Rusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)