BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya döviz repo faizini düşürdü----

Rusya döviz repo faizini düşürdü

Rusya döviz repo faizini düşürdü
04 Aralık 2014 - 10:18 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, rubleye istikrar kazandırmak için döviz repo faizini düşürdü

Rusya Merkez Bankası, rubledeki düşüşü yavaşlatmak ve dolar kıtlığını hafifletmek için, bankaların döviz borçlanmalarına uyguladığı faizi düşürdü.

Banka, minimum bir hafta, 28 gün ve 12 ay vadeli repo faizlerini, Libor artı 150 baz puandan Libor artı 50 baz puana indirdi.

Rusya Merkez Bankası, bugün internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Döviz likidite operasyonları faizlerindeki indirim bunların verimliliğini artıracak ve döviz piyasasında arz-talep dengesinin sağlanmasına yardımcı olacaktır" dedi.

Rusya'da hükümet bu hafta ilk kez, dünyanın en büyük enerji ihracatçı ekonomisinin gelecek yıl resesyona gireceği konusunda ilk kez bilgilendirme yaparken, eski bir merkez bankası yetkilisi, Ukrayna sorunu nedeniyle uygulanan yaptırımların olumsuz etkisi ile birlikte, finans sisteminde "biraz panik" olduğunu dile getirdi. Ruble bu yıl yüzde 38 değer kaybetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)