BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya dolar açığını altın ve yuan ile kapatıyor----

Rusya dolar açığını altın ve yuan ile kapatıyor

Rusya dolar açığını altın ve yuan ile kapatıyor
31 Mart 2023 - 13:43 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, yaptırımlar nedeniyle dolar açığını kapatmak için altın, yuan ve döviz stokluyor.

Rusya Merkez Bankası, 2014'ten beri Batı yaptırımlarına ve döviz rezervlerinde gelecekteki kısıtlamalara karşı bir önlem olarak ek fonları güçlendirdiğini açıkladı.

Rezervlerinin bir kısmını nakit olarak altın, Çin yuanı ve dövize aktaran banka, yıllık raporunda "artan jeopolitik risklere karşı düşman ülkeler tarafından bloke edilemeyecek varlıklara yatırımlar artırıldı" bilgisini verdi.

Raporda, biriken fon miktarını belirtmeden, merkez bankasının "lojistik yeteneklerle sınırlı hacimlerde" milyarlarca ithal doları saklamayı başardığı belirtildi. Rusya Merkez Bankası'nın kasalarında dolar ve külçe altın cinsinden alternatif rezervler de stoklandı.

Banka, "Bu güvenlik yastığı, alternatif rezervler şeklinde oluşturuldu. Daha az sıvı ve günlük yaşamda kullanışlı, ancak zorlu bir jeopolitik senaryo karşısında daha güvenilir" dedi.

Rusya, Merkez Bankası, dolar ve euro cinsinden rezervlerin terk edilmesinin imkansız olduğunu, çünkü bu para birimlerinin yerel finans sektörünün yanı sıra uluslararası ticarette de yerleşimlerde kullanıldığını belirtirken "Bu nedenle, döviz rezervlerinin yapısının vatandaşların ve işletmelerin ihtiyaçlarını dikkate alması gerekiyordu" dedi.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Bankalar Rusya'dan kaçıyor

 

Rus Merkez Bankası'nın zararı 27 kat arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)