BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Diplomasinin böyle yürütülmesine karşıyız----

Rusya: Diplomasinin böyle yürütülmesine karşıyız

Rusya: Diplomasinin böyle yürütülmesine karşıyız
18 Temmuz 2019 - 11:47 www.finansgundem.com

Rusya'nın Avrupa İşbirliği Dairesi Başkanı Andrey Kelin, AB)'nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları ile ilgili olarak, tek taraflı yaptırımların uluslararası hukukun yerini belli ülkelerce uydurulan bir düzene bırakmasına yol açtığını söyledi..

Sputnik’e konuşan Kelin, Rusya’nın yaptırımların sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı doğrultusunda alınabileceği prensibine bağlı olduğunu söyledi. 

Kelin “Tek taraflı yaptırımlar şimdilerde çok popüler bir araç oldu. Özellikle de ABD’lilerde oldukça gelişmiş durumda, binden fazla farklı yaptırım alanları var. Bu, uluslararası hukukun yerini, belli devletler ve devlet gruplarınca uydurulan bir düzene bırakmasına yol açan bir konsept. Ayrıca siyasi konjonktürden bağımsız olarak uygulanıyor, çoğunlukla da ivedilikle” dedi.

AB tarafından Türkiye’ye uygulanan yaptırımların da bu uydurma konseptin bir parçası olduğunu belirten Kelin “Biz diplomasinin bu tür metotlarla yürütülmesine karşıyız” ifadesini kullandı.

Kelin, Rusya’nın Türkiye ile iyi ilişkilere ve iş yapmaya devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)