BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya 'dijital ruble' için tarih verdi!----

Rusya 'dijital ruble' için tarih verdi!

Rusya 'dijital ruble' için tarih verdi!
08 Nisan 2021 - 13:04 www.finansgundem.com

2022’de dijital rublenin testlerinin yapılacağını belirten Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, “Sonrasında dijital rublenin izleyeceği yol haritasını belirleyeceğiz” diye konuştu.

Skorobogatova, başkent Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın dijital ruble planlarına dair açıklamalarda bulundu.

Dijital rublenin vergi ödemelerinde kullanabileceğini anlatan Skorobogatova, “Dijital rubleler tümüyle dijital cüzdanlarda saklanacak. Şahısların ve şirketlerin dijital cüzdanlarında bulundurabilecekleri dijital rublelerin hacmine yönelik herhangi bir sınırlama ise olmayacak” diye konuştu.

Rusya’nın dijital ruble testlerine 2022’de başlayacaklarına işaret eden Skorobogatova, “2022 boyunca testleri gerçekleştireceğiz. Sonrasında dijital rublenin izleyeceği yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.

ŞAHISTAN ŞAHISA TRANSFERİN ÜCRETSİZ OLMASI PLANLANIYOR

Olga Skorobogatova, şahıstan şahısa dijital ruble transferinin ise ücretsiz olmasının planlandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin, 5 Nisan’da yaptığı açıklamada, dijital para birimleri ve blokzincirdeki gelişmeler sayesinde, SWIFT ödeme sistemine alternatif uluslararası bir sistem geliştirilebileceğini söylemişti.

Rusya Merkez Bankası tarafından Ekim 2020’de yapılan açıklamada, dijital rublenin tedavüle sokulma sürecinin değerlendirildiği kaydedilerek, “Dijital ruble, nakit ve nakit dışı ödemelerle birlikte yeni, ek bir ödeme biçimi haline gelebilir” denilmişti.

İsveç 2026’ya kadar dijital parayı test edecek

 

Japonya dijital para testlerine başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)