BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriRusya dijital ödeme sistemi için ilk adımı attı----

Rusya dijital ödeme sistemi için ilk adımı attı

Rusya dijital ödeme sistemi için ilk adımı attı
12 Nisan 2021 - 10:35 www.finansgundem.com

ABD ve AB’nin yaptırımları nedeniyle özellikle uluslararası ticarette sıkıntılar yaşayan Rusya, ABD ödeme sistemlerine alternatif yeni bir sistem geliştiriyor

Moskova Borsası bankalarla birlikte blokchain operatörü kuracak. Kuruluşun açıklamasına göre, FinTech Birliği üyesi büyük bankalarla birlikte kurulacak operatörde tüm kurucular 1/6 oranında paya sahip olacaklar.

Açıklamaya göre, kurulacak operatörle hem piyasa oyuncularının maliyetlerinin azaltılması hem de inovatif ürün ve hizmetlerin oluşumuna katkı sağlanması hedefleniyor. Yeni operatörün kurucuları Moskova Borsası, AFT, VTB Bank, Gazprombank, PSB, National Payment Card System oldu. Kuruluş için imzaların 9 Nisan'da atıldığı açıklandı. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Çin’i örnek alan Rusya kendi dijital parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Rusya ticaret yaptığı ülkelere de dolar yerine kendi yerel paralarını kullanmayı teklif ediyor.

TESTLER 2022’DE BAŞLAYACAK

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, 2022’de dijital rublenin testlerinin yapılacağını belirterek, “Sonrasında dijital rublenin izleyeceği yol haritasını belirleyeceğiz.” dedi.
Olga Skorobogatova, şahıstan şahısa dijital ruble transferinin ise ücretsiz olmasının planlandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin, 5 Nisan’da yaptığı açıklamada, dijital para birimleri ve blokzincirdeki gelişmeler sayesinde, SWIFT ödeme sistemine alternatif uluslararası bir sistem geliştirilebileceğini söylemişti.

Rusya'dan Ukrayna'ya ultimatom

Çip krizi dalga dalga yayılıyor!

İtalya’nın yüzde 4’ün üzerinde büyümesi bekleniyor

Arjantin yeniden temerrüde düşmek üzere

Mega hisseler piyasa rallisinde kontrolü ele geçiriyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)