BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya 'dan kutuplarda önemli petrol keşfi----

Rusya 'dan kutuplarda önemli petrol keşfi

Rusya 'dan kutuplarda önemli petrol keşfi
27 Eylül 2014 - 16:50 www.finansgundem.com

Rusya'nın kamu enerji şirketi Rosneft, ABD'li enerji devi Exxon'un da yardımı ile kutuplarda önemli bir petrol keşfine imza attı

Amerikan Obama yönetiminin ülke çıkarları için tehlikeli saydığı Rusya, ABD'li enerji devi Exxon'un yardımıyla kutuplarda ciddi öneme sahip olabilecek bir petrol keşfine imza attı.

Rusya'da devletin elindeki OAO Rosneft Kuzey Kutbu'ndaki Kara Denizi bölgesinde Exxon Mobil Corp. ile yaptığı kazılarda petrole ulaştığını belirtti. Keşif bölgenin dünyadaki en önemli ham petrol rezervlerinden birine sahip olabileceğini gösterdi.

Açıklama bir Rus araştırma gemisi ile bölgede iki gün boyunca gözlem yapan Rosneft CEO'su Igor Sechin tarafından yapıldı. Sechin 1 milyar varillik petrol bulunduğunu ve etraftaki benzer jeolojinin bölgede Körfez'in ABD ve Meksika taraflarından daha fazla petrol olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Sechin verdiği bir röportajda '' Beklentilerimizi aştı. Bu buluş kutuplardaki hidrokarbon potansiyelini göstermesi açısından çok büyük öneme sahip'' diye konuştu.

Bu gelişme ABD ve Rusya arasında Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna krizindeki tavrından kaynaklanan ihtilafı da derinleştirebilir. Kazı ABD hükümetinin yaptırımlar çerçevesinde Exxon'un Rusya'nın kutuplardaki sularında çalışması için son tarih olarak verdiği 10 Ekim'den önce gerçekleşti. Rosneft ve Exxon bundan böyle birlikte kazı yapamayacak. Bu da yapılan önemli buluşa rağmen araştırmaların askıya alınacağı anlamına geliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)