BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, CIA ve FBI’ın internet sitelerine yasakladı----

Rusya, CIA ve FBI’ın internet sitelerine yasakladı

Rusya, CIA ve FBI’ın internet sitelerine yasakladı
28 Ocak 2023 - 18:06 www.finansgundem.com

Rusya Federasyonu, ABD istihbarat servisleri CIA ve FBI'ın internet sitelerine erişim engeli getirdi. Rus basınına yansıyan haberlerde internet sitelerinin Rus silahlı kuvvetlerinin güvenirliğini zedeleyen yanlış bilgiler yaydığı ifade edildi

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) dün, CIA ve FBI'ın internet sitelerine 'yalan haber' yaydıkları gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Rus haber ajansları, Roskomnadzor’un Rusya'daki sosyal ve siyasi durumu istikrarsızlaştırmayı amaçlayan içerikler yayınlayan ‘düşman’ devletlere ait bir dizi kaynağa erişimi kısıtladığını aktardı.

TASS haber ajansı, CIA ve FBI’a ait internet sitelerini Rus silahlı kuvvetlerinin güvenirliğini zedeleyen yanlış bilgiler yaydığını bildirdi.

Bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Rus yetkililerin bu eyleminin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

FBI, CIA ve Roskomnadzor yetkilileri, söz konusu gelişme hakkında açıklamada bulunmadı.

Rusya, silahlı kuvvetlerini karalamayı 5 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek bir suç haline getirirken, ordu hakkında kasten ‘yanlış bilgi yayınlama’ suçu en fazla 15 yıl hapis cezası öngörüyor.

Rusya geçtiğimiz yılın Şubat ayında on binlerce kuvvetini Ukrayna'ya gönderdiğinden bu yana Roskomnadzor bazı yabancı haber sitelerinin yanı sıra Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağ platformlarını engelledi.

Rusya'da engellenen web sitelerini izleyen bir izleme şirketi olan Top 10 VPN, federal servisin yüzde 85’i Ukrayna, Rusya ve uluslararası haber siteleriyle ilgili 4 bin 400 aşkın siteyi engellediğini açıkladı.

BM'den Rusya'ya büyük suçlama

Zelenskiy: Rusya'nın olimpiyatlara katılması yasaklansın

CIA Direktörü gizli ziyarette Zelenskiy'e ne dedi?

FBI'dan uluslararası fidye yazılım çetesine ağır darbe

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)