BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk----

Rusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk

Rusya: Batı'dan gönderilen silahları vurduk
17 Mayıs 2022 - 14:24 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya'nın savaştaki eylemlerine ilişkin bilgi paylaştı. Konaşenkov, ABD ve Avrupa ülkelerinden sevk edilen silahların yüksek hassasiyetli füzelerle vurulduğunu duyurdu.

Ukrayna’daki hedeflere yönelik yüksek hassasiyetli silah kullandıklarını söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Denizden fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli 'Kalibr' füzeleriyle Lviv bölgesindeki Stariçi tren istasyonu civarında Donbas’a gönderilmek için hazırlanan ABD ve Avrupa ülkelerinden gönderilen yabancı silah ve askeri teçhizatlar ile Ukrayna rezerv askeri birlikleri imha edildi" açıklamasını yapt.

Konaşenkov, havadan ve yerden fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Çernigiv bölgesindeki Desna ve Sumi bölgesinde Ahtırka yerleşim birimi yakınındaki eğitim merkezleri sahasındaki çatışma koordinasyonunu tamamlayan rezervlerin de vurulduğunu kaydetti.

470’ten fazla Ukrayna silahlı gücü etkisiz hale getirildi

Havadan yüksek hassasiyetli füzelerle de 2 komuta ve iletişim merkezi, 30. Mekanize Tugayı birlikleri ve Donetsk bölgesindeki bazı depo ve alanların vurulduğunu ifade eden Konaşenkov, bu saldırılar sonucunda 470’ten fazla Ukrayna silahlı gücünün etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Konaşenkov, Harkiv bölgesindeki Merefa tren istasyonunda ABD ve Batı ülkelerinden gelen silah ve teçhizatların Donbas’a sevkiyatını sağlayan çekiş trafo merkezinin de yok edildiğini söyleyerek, Rus hava muharebe taktik birliklerinin askeri birlikler ve teknik araçların toplandığı 93 bölgeyi, Mıkolayiv bölgesinde de bazı cephanelikleri imha ettiği bilgisini paylaştı.

23 Ukrayna insansız hava aracı vuruldu

Füze ve topçu birliklerinin 224 askeri alanı ateş altına aldığını belirten Konaşenkov, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 23 Ukrayna insansız hava aracını vurduklarını aktardı Konaşenkov, Ukrayna güçlerinin dün saat 10.00-11.00'de Smerç çok namlulu roketatarlar ile Herson’da yerleşim yerlerine yapılan saldırısını Rus savunma sistemlerinin engellediği bilgisini paylaşarak, Herson şehrinde Rus askeri birliklerinin olmadığını savundu.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 168 uçak, 125 helikopter, 912 insansız hava aracı, 309 hava savunma füze sistemi, 3 bin 134 tank ve zırhlı araç, 385 çok namlulu roketatar, 1542 obüs ve havan topu, 2 bin 983 özel askeri araç imha edildi” dedi.

Rusya: Azov taburu teslim olmaya başladı

Mariupol’de Azovstal Fabrikası’ndaki Azov taburu ve Ukrayna askeri personelin teslim olmaya başladığını dile getiren Konaşenkov, 51’i ağır yaralı olmak üzere toplam 265 silahlı gücün silah bıraktığını kaydetti. Konaşenkov, yaralıların tedavi için Donetsk bölgesinde Novoazovsk şehrindeki hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

Ukrayna: Rusya doğudaki mevzilerini güçlendiriyor

Rusya'dan 95,8 milyar dolar cari fazla

McDonald's Rusya pazarından çıkacak

Rusya, Finlandiya'ya elektrik ihracatını sıfırladı

Rusya: Yılan Adası ve Mıkolayiv civarında 3 savaş uçağı vuruldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)