BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya altınlarını nerede saklıyor?----

Rusya altınlarını nerede saklıyor?

Rusya altınlarını nerede saklıyor?
28 Nisan 2022 - 09:41 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası ağır ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya, fiyatı hızla yükselen enerji ve emtia gelirini önemli bir kısmını parlak sarı madende tutuyor.


FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’ya ağır ekonomik yaptırımlar uğrayan Rusya'nın gizli altın stokları Batı'nın ilgi odağı haline geldi. Döviz rezervleri donduruldu, ancak 2.300 tonu bulan altın stoklarının nerede saklandığı bilinmiyor. Merkez Bankası ve Rusya Ulusal Varlık Fonu (NWF), altın ve diğer değerli metallere yatırım yapma imkanın sahip. Ülkenin Maliye Bakanlığı bu fonu yönetse de, herhangi bir yatırım hamlesine ülkenin merkez bankasının yönetim kurulu karar veriyor, bu da Fonun herhangi bir altın rezervinin ulusal rezervleri dolaylı olarak güçlendirebileceği anlamına geliyor.

2007'de Rusya Merkez Bankası'nın elinde sadece 400 ton altın vardı. Kırım'ın işgalinden sonra yani 2014 yılında 1.200 tona ulaşmıştı. Bugün ise 2.300 ton seviyelerinde. ve nihayet mevcut 2.299 tona ulaşmıştır.

Başbakan Vladimir Putin , Rusya Merkez Bankası'nın ana altın deposunu ziyaret etmiş ve ziyareti sırasında, ülkenin başbakanı Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Georgi Ludovsky'ye altının nereden geldiğini sormuştu. Rusya Merkez Bankası yöneticisi ise Nomos Bank, VTB ve MDM Bank gibi bankalardan aldıklarını beyan etmişti.



Yaptırımlar sonrası Rusya altın rezervlerine çok güveniyor ve depoların yeri sır gibi saklanıyor. Yenilenmiş, gizli konumun ise Ulitsa Pravda binasına benzediği ileri sürülüyor. Xİki depo daha olduğu ancak bunların yerlerini de gizli olduğu belirtiliyor. Bu arada üst düzey birkaç hükümet yetkilisi dışında bu kasaların yerini kimse tarafından bilinmediği ifade ediliyor.

Krastsvetment, Prioksky ve Moscow Special Alloys Plant gibi tamamı devlete ait olan kamu binalarında altın rezervi tutabilecek metal işleme tesisleri bulunuyor.

Bu arada nükleer silahların olduğu depolarda da yüksek miktarda altın rezervlerinin saklandığı tahmin ediliyor.

Altında aşağı yönlü eğilim

 

Altının kilogramı 905 bin liraya geriledi.

 

Avrupa bu kez Rusya'nın altın rezervleri için harekete geçti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)