BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, ABD'den parasını çekmeye devam ediyor----

Rusya, ABD'den parasını çekmeye devam ediyor

Rusya, ABD'den parasını çekmeye devam ediyor
19 Mart 2019 - 06:49 www.finansgundem.com

Amerikan Hazine tahvillerine ocak ayında 13.18 milyar dolar yatırım yapan Moskova, bir önceki aya göre bu yatırımı 36 milyon dolar azaltmış oldu

ABD Maliye Bakanlığı’nın yayınladığı veriler, Rusya’nın geçen ocakta Amerikan hazine tahvillerine yatırımlarını azaltmaya devam ettiğini ortaya koydu. Bakanlığın verilerine göre Moskova ocak ayında Amerikan hazine tahvillerine 13.18 milyar dolarlık yatırım yaptı, böylelikle Rus yatırımlarının hacmi, bir önceki aya göre 36 milyon dolar azalmış oldu.

Rusya'nın toplamda yatırmış olduğu paradan 6.322 milyar dolar uzun, 6.858 milyar dolarsa kısa vadeli tahvillere yatırıldı.

Sputnik'in aktardığına göre Rusya geçen yıl boyunca Amerikan tahvillerine yaptığı yatırımları önemli ölçüde azalttı. Buna göre geçtiğimiz ağustosta 14 milyar dolarlık yatırım yapıldı, böylelikle Moskova, Amerikan tahvillerine en çok yatırım yapan ilk 33 ülkenin gerisinde kalmış oldu.

Amerikan hazine tahvillerinin en büyük alıcısı olan Çin (1.127 trilyon dolar) lider pozisyonunu koruyor, ikinci sırada 1.07 trilyon dolarla Japonya, üçüncü sırada da 305.1 milyar dolarla Brezilya var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)