BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya ABD'deki parasını minimuma indirdi----

Rusya ABD'deki parasını minimuma indirdi

Rusya ABD'deki parasını minimuma indirdi
17 Ağustos 2019 - 09:17 www.finansgundem.com

Rusya'nın, Washington ile yaşadığı siyasi gerilimin ardından ABD Hazine tahvillerine olan ilgisini azalmaya devam ediyor.

Moskava'nın sahip olduğu ABD tahvillerinin toplam değeri 10,8 milyar dolara kadar geriledi. RBC gazetesinin Ekonomi Bakanlığı verilerine dayandırdığı habere göre, Rusya'nın elindeki tahvillerin 5,3 milyar dolarlık kısmı uzun vadeli, 5,5 milyar dolarlık kısmı ise kısa vadeli kağıtlardan oluşuyor.

Rusya'ın rezervleri çeşitlendirme politikası kapsamında 2018 ilkbaharından bu yana elindeki ABD tahvillerini azaltma yönündeki çabası sürüyor.

2018'in ilk aylarında Rusya'nın elinde tuttuğu kağıtların toplam değeri 90 milyar doların üzerindeydi. Bu rakam 2010 Ekim döneminde 176,3 milyar dolar ile en yüksek seviyeye çıktı.

Elinde en çok ABD borç tahvili bulunduran üç ülke Japonya, ABD ve İngiltere. Rusya bu sıralamada 2019 Haziran ayı itibarıyla ilk 30 ülke arasında yer almıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)