BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya, ABD tahvili yatırımlarını 1 milyar dolar azalttı----

Rusya, ABD tahvili yatırımlarını 1 milyar dolar azalttı

Rusya, ABD tahvili yatırımlarını 1 milyar dolar azalttı
16 Ağustos 2019 - 15:08 www.finansgundem.com

ABD Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre Rusya geçen haziranda Amerikan tahvillerine 10.8 milyar dolar yatırım yaparak bu yöndeki yatırımlarında azalma eğilimini sürdürdü.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre Rusya geçen haziran ayında ABD tahvili cinsinden değerli kâğıtlara 10.8 milyar dolar yatırım yaparak bu yöndeki yatırımlarında azalma eğilimini devam ettirdi.

Açıklanan verilere göre Rusya’nın uzun vadeli tahvil yatırımlarının tutarı 5.296 milyar, kısa vadeli tahvil yatırımlarının tutarı ise 5.552 milyar dolar oldu.

Bir önceki ay aynı değerli kâğıtlara 12 milyar dolar yatıran Rusya’nın Amerikan tahvillerine yatırımları Ekim 2010’da 176.3 milyar dolar ile en üst seviyesine ulaşmıştı.

Geçtiğimiz yıl boyunca Rusya, Amerikan menkul kıymetlerine yapmış olduğu yatırımları önemli ölçüde azalttı ve elinde en çok ABD tahvili bulunduran 33 ülkenin gerisinde kaldı. Haziran ayında en çok Amerikan tahvili bulunduran ülkelerin başında Japonya gelirken, ikinci sırada Çin, üçüncü sıradaysa İngiltere yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)