BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, ABD seçimlerinde istediği sonucu alıyor mu?----

Rusya, ABD seçimlerinde istediği sonucu alıyor mu?

Rusya, ABD seçimlerinde istediği sonucu alıyor mu?
05 Kasım 2020 - 11:43 www.finansgundem.com

ABD seçimlerinin sonucu henüz belirsiz olmasına rağmen, anketlerin yanıldığı ortaya çıktı. Rusya’nın tahminleri doğru çıkıyor mu?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD başkanlık seçimlerinin sonucu ne olursa olsun, seçimlerle ilgili belirsizliğin sürüyor olması, Rusya’da bazılarını mutlu edebilir. Son seçim sonuçları Rusya’da oldukça belirgindi.

Bu mutluluğun kısa sürme ihtimali yüksek. Rusya, zaman zaman başkanlık seçimlerinin ardından, ABD ile ilişkilerinde bazı gelişmeler görse de, Kremlin’in, Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin düzeleceğine dair çok az düşüncesi olacak.

ABD-Rusya ilişkilerinin iyiye gitmesi uzak ihtimal

Bu seçim sürecinde ABD’nin bölünmüş olduğu gerçeğinin ortaya çıkması Rusya’da memnuniyet yaratsa da, kazanan kim olursa olsun ilişkilerin iyiye gitme ihtimali oldukça uzak.

Kremlin’den bakıldığında, Biden’ın başkanlığı daha zor bir durum olarak görülebilir. International Institute for Strategic Studies’de Nigel Gould-Davies’in dediği gibi, “ABD ve Rusya ilişkileri, 1980’lerin başından beri en kötü noktasına ulaştı.” Gould-Davies’e göre, Biden’ın başkanlığı, “Rusya’nın agresif duruşunu zorlayacak ve kurum ve ittifakları yeniden kurmaya yönlendirecek.”

Kendi adına, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimlere giden süreçte oldukça diplomatik bir yol izledi. Reuters’ın haberine göre, Rus lider, Biden’ın “sert Rusya karşıtı retoriğini” eleştirse de, Rusya ve Ukrayna’da Biden’ın oğlunun ticaret faaliyetleriyle ilgili eleştirilere izin vermedi.

Trump ve Putin

ABD Başkanı Trump, Rusya’daki mevkidaşıyla, özellikle 2018 yılında Helsinki’de bir araya geldiklerinde, dostane bir ilişki kurdu. Finlandiya’da gerçekleşen iyimser buluşmanın ardından, Trump Putin’i Washington’a davet etti. Bu seyahat gerçekleşmedi.

Trump belki de, Putin’in Rusya’nın ABD siyasetine müdahale etme çabası içinde olmadığının güvencesini vermesini kabul etmesinin ardından gelen eleştirilerle geri adım attı. 

Ancak Trump’ın başkanlık döneminde aynı zamanda, Rusya’ya yönelik yaptırımlar, diplomatik ihraçlar ve Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleriyle ilgili anlaşmazlık öne çıktı.

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı topraklarına katmak istemesi, ABD ve Rusya ilişkilerini Soğuk Savaş dönemi seviyelerine indirdi.

Beyaz Saray’ı kazanan kim olursa olsun, iki ülke arasındaki ilişkilerin dramatik bir şekilde yeniden başlaması ve ticaret ile yatırımda gelişme görülmesi düşük bir ihtimal taşıyor.

Rusya istediği seçim sonucunu elde etmiş olabilir ancak kazanan kim olursa olsun, yeni başkan Rusya-ABD ilişkilerinde gelişme görülmesine neden olmayacak.

ABD seçmeni ekonomiyi pandemiden fazla önemsedi

 

Biden delege sayısını 264'e yükseltti, farkı artırdı

 

Biden: Kimin başkan olacağını sadece halkın oyları belirler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)