BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya, 1918'den bu yana ilk kez temerrüde düştü----

Rusya, 1918'den bu yana ilk kez temerrüde düştü

Rusya, 1918'den bu yana ilk kez temerrüde düştü
27 Haziran 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

Rusya 1918'den bu yana ilk kez bir borç ödemesinde temerrüde düştü. Ülkenin yaklaşık 100 milyon dolarlık 27 Mayıs vadeli iki eurobond kupon ödemesinde 1 aylık ek süre doldu ve bu ödemeler için temerrüt ilan edildi.

Rusya’nın dolar cinsinden vadesi gelen devlet tahvil ödemelerinin süresinin 26 Temmuz pazar geceyarısı itibarıyla dolduğu, tahvilleri elinde tutan yatırımcılara döviz olarak ödeme yapılamadığı, ülkenin böylece teknik olarak temerrüde düştüğü öne sürüldü. Rusya ise bunu "suni temerrüt" olarak nitelendirdi.
 
Bloomberg, yaklaşık 100 milyon dolarlık 27 Mayıs vadeli iki eurobond kupon ödemesinde 1 aylık ek süre doldu ve bu ödemeler için temerrüt ilan edildiğini bildirdi.
 
Reuters dün, Rusya’nın 40 milyar dolarlık tahviller için 100 milyon doları bulan faizleri ödemekte bir kez daha zorlandığını duyurmuştu.

Rusya temerrüt ilanını kabul etmezken, ödemeyi yapacak yeteri kadar fonları bulunduğunu belirtti. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov temerrüdü bir 'komedi' olarak değerlendirdi.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Rusya'nın tahvil ödeme lisansının süresinin 25 Mayıs’ta iptal etmişti. İptal edilen lisans, Rusya'nın Amerikalı tahvil yatırımcılarına faiz ve ödeme yapmasına imkan tanıyordu.

Resmen temerrüde düşmek teorik olarak Rusya'nın uluslararası borç alamaması anlamına geliyor.

Zengin petrol ve gaz gelirleri sayesinde Rusya’nın dışarıdan borç alma ihtiyacı olmadığı göz önüne alındığında temerrüde düşmenin Rusya için sadece sembolik özelliği bulunuyor. Buna göre, temerrüt ileride Moskova’nın sadece borçlanma maliyetini artırma riski taşıyor.

Rusya’da kredi kartında yeni dönem

 

Rus bankaları döviz hesaplarını askıya alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)