BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya 108 Ukraynalı kadın esiri serbest bıraktı----

Rusya 108 Ukraynalı kadın esiri serbest bıraktı

Rusya 108 Ukraynalı kadın esiri serbest bıraktı
18 Ekim 2022 - 00:54 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Yermak, büyük ölçekli bir esir takasının daha gerçekleştirildiğini ve Rusya'nın esir aldığı 108 Ukraynalı kadının serbest bırakıldığını açıkladı.


Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Bir başka büyük ölçekli savaş esiri takası bugün gerçekleştirildi. Son derece duygusal ve gerçekten özel. 108 kadını esaretten kurtardık.” ifadesini kullandı.

Esir takasında emeği geçenlere teşekkür eden Yermak, “Şimdi tüm bu kadınlar, tıbbi muayene ve rehabilitasyondan geçecek, akrabalarına, çocuklarına sarılacak ve iyileşecekler. İnsanlarımız evleri olan Ukrayna’ya dönüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yermak, serbest bırakılan kadınlardan 37’sinin Azovtsal Fabrikası’nda savaşanlardan, 12’sinin de sivil kökenli olduğunu kaydetti.

Ukrayna ise 110 Rus vatandaşını serbest bıraktı


Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da Ukrayna ile yapılan esir değişimi kapsamında, 72 denizci dahil 110 Rus vatandaşının serbest bırakıldığı belirtildi.

Vatandaşların Bakanlığa ait uçaklarla başkent Moskova'ya ulaştırılacağı kaydedilen açıklamada, bu kişilere gerekli tıbbi ve psikolojik desteğin sağlandığı aktarıldı.

Rusya ve Ukrayna arasında 11 Ekim’de yapılan esir takasında, 32 Ukrayna askeri serbest bırakılmış, savaşta hayatını kaybeden 62 kişinin cesedi de Kiev yönetimine teslim edilmişti.

BM, Rusya'nın Ukraynalı esirleri yargılayacağı iddialarına tepkili

 

Zelenskiy'den Ukraynalı esirler için Rusya'ya ültimatom

 

Lübnan'da parasını alamadığı için banka çalışanını esir aldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)