BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRüşvet skandalı büyüyor: Eva Kaili'nin kocası da işin içinde çıktı!----

Rüşvet skandalı büyüyor: Eva Kaili'nin kocası da işin içinde çıktı!

Rüşvet skandalı büyüyor: Eva Kaili'nin kocası da işin içinde çıktı!
13 Aralık 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Katar ile bağlantılı olduğu iddia edilen yolsuzluk suçlaması kapsamında tutuklanan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Eva Kaili'nin eşiyle birlikte şirket açtığı öğrenildi.


Avrupa’yı sarsan rüşvet skandalı giderek büyürken yeni bilgiler de ortaya çıkmaya başladı… Yunan medyası, pozisyonunu kullanarak Katar’dan rüşvet alıp lobi faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıkan Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili ile ilgili yeni bilgilere ulaştı.

Sözcü'deki habere göre; Yolsuzluk iddialarına adı karışan Kaili ile ilgili kapsamlı bir haber yapan Ta Nea ve Kathimerini gazeteleri Kaili ile eşinin sadece bir ay önce bir gayrimenkul şirketi kurduğunu aktardı. Kara Para Aklama Birimleri tarafından yapılan incelemede şirketin Kaili ve eşi üzerine olduğu belirtildi. Şirketin Atina’nın lüks bölgelerinden Kolonaki ve Skoufa Caddesi üzerinde olduğu belirtilirken Yunan medyası Kaili ve eşinin banka hesaplarının dondurulduğuna da dikkat çekti.

HAPİS KARARI UZATILACAK MI?

Yasalara göre Kaili ve rüşvet skandalında adı geçen kişiler şu an gözaltında tutuluyor.

Fakat Kaili’nin 48 saat hapiste kaldıktan sonra hakim karşısına çıkması ve daha sonra tutukluluk halinin devamı ile ilgili kararın verilmesinin beklendiği kaydedildi.

KAILI’NIN AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Eski bir televizyoncu olan Kaili’nin ailesinden de konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Şu an bir basın açıklaması yok, mahkemeden Çarşamba günü Eva için çıkacak kararı bekliyoruz. Babasının Yunanistan’a dönmesini bekliyoruz. Babası stresten dolayı sağlık sorunu yaşadı. Davaya Belçika’dan bir avukat bakıyor ve onunla iletişimdeyiz” denildi.

2012 yılından beri geliri hızla artan Kaili’nin 6 gayrimenkulü, 3 otomobili, 463 bin eurosu ve yatırımları olduğu da kayıtlara geçti. Kaili’nin üzerinde ise herhangi bir kredi olmadığı belirtildi.

Eva Kaili AP'deki görevinden alındı

 

'Katar'dan rüşvet' soruşturması genişliyor: Belçika ve İtalya'da 20 baskın

 

Katar "AP'de rüşvet" iddialarını yalanladı

 

AB'yi sarsan rüşvet skandalı büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)