BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuslar'ın yeni gözdesi İspanya----

Ruslar'ın yeni gözdesi İspanya

Ruslar'ın yeni gözdesi İspanya
23 Nisan 2013 - 13:09 www.finansgundem.com

Ruslar İspanya'nın Blanca sahillerine ilgi göstermeye başladı

İspanya'nın güney batısındaki Blanca sahillerine gelen Rus turistlerde son yıllarda ciddi artış gözleniyor. Bölgede son dönemlerde satılan yazlık evlerin yarısını Ruslar'ın aldığı belirtildi.
Alicante kentinin bulunduğu bölgede çalışan turizmciler ve emlakçılar son yıllarda Ruslar'la başlayan hareketliliğe dikkat çekiyor.
Verilen istatistiklere göre, 2010 yılında 30 bin 951, 2011'de 53 bin 84, 2012'de 84 bin 684 Rus turistin Blanca sahillerine geldi, bu yıl için 119 bin sayısına ulaşılmasının beklendiği ifade edildi.
Benidorm Hosbec oteller zincirinin başkanı Antoni Mayor, "Henüz daha patlamamış bir madene sahibiz" dedi, son 4 yılda Alicante'ye gelen Rus turist sayısında yüzde 40 artış olduğunu söyledi.
İspanyol basınında yer alan haberlerde, İspanya'ya gelen Avrupalı turistlerin ortalama harcamalarının 700 avro olmasına rağmen Ruslarda bunun 1700 avroya kadar yükseldiğine dikkat çekildi.
Bu arada gelen turist dışında yazlık ev alan ve bölgede uzun süre ikamet eden Ruslar'ın sayısının da arttığı bildirildi. Valencia özerk yönetiminde 14 bin 300 Rus vatandaşının ikamet ettiği ve bu sayının son 1 yılda bin 700 arttığı açıklandı. Yapılan yorumlarda, "Güney Kıbrıs Rum kesiminin yaşadığı ekonomik sorunların Blanca sahillerine yaradığı" kaydedildi.
Alicante'de bu zamana kadar emlak alımında İngilizler'in hep önde olduğuna işaret eden emlakçılar, mevcut durumda Ruslar'ın İngilizler'in önüne geçtiğini vurguladı. Geçen yıl Alicante'de satılan 7 bin kadar yazlık evin yarısının Ruslar tarafından alındığı belirten emlakçılar, "4 yıl öncesinde Ruslar, bu bölgedeki emlak piyasasının toplamının yüzde 5'ini bile temsil etmiyorlardı" bilgisini verdi.
Torrevieja kasabasında, Ruslar'a ait bir emlak şirketinde çalışan Alex Citnik de "Normal olarak bizim müşterilerimiz 70 bin avroyu geçmeyen ekonomik evler arıyorlar ama yarım milyon avroluk lüks evler arayanlar da oluyor. Mevcut durumda bölgede yazlık ev satan yabancılarda İngilizler, satın alan yabancılarda da Ruslar başta geliyor" diye konuştu.
Bu arada emlakçılar, Rus müşterilerini "çok fazla ev görüp, uzun süre düşünüyorlar ve bir kaç kez gelip görüyorlar ama sonunda satın alıyorlar. İpoteksiz, nakit parayla alım yapıyorlar" şeklinde tanımlıyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)