BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusların kredi kartı talebinde artış----

Rusların kredi kartı talebinde artış

Rusların kredi kartı talebinde artış
19 Mart 2023 - 11:41 www.finansgundem.com

Rus bankalarının şubat ayında çıkardığı kredi kartı sayısı bir önceki yıla göre düşüş kaydetmesine rağmen önceki aya göre arttı

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI) tarafından paylaşılan raporda, Rus bankalarının şubat ayında çıkardığı kredi kartı sayısının 930 bin adede ulaştığı belirtilirken, bu sayının bir önceki aya kıyasla yüzde 7,8 daha fazla olduğu kaydedildi.

Rusların kredi kartı taleplerinde artış yaşanan şubat ayında, aynı zamanda çıkarılan yeni kredi kartı sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 oranında azaldığı da vurgulandı.

Şubat 2022’de Rus bankaları tarafından çıkarılan yeni kredi kartı sayısı 1 milyon 120 bin adet olmuştu.

Bu yılın şubat ayında kredi kartlarına talepte öne çıkan bölgeler arasında 69 bin ile başkent Moskova liderliğe ulaşırken, Moskova Bölgesi’nde çıkarılan yeni kredi kartı sayısı 51 bin 100, Krasnodar Bölgesi 34 bin 900, St. Petersburg 34 bin 600 ve Başkortostan 33 bin 500 olarak belirlendi.

Bir önceki aya kıyasla Rusya Federasyonu’nun hemen hemen tüm bölgelerinde yeni kredi kartı talebinde artış yaşanırken, en önemli artış yüzde 12,2 ile Primorsky Bölgesi, yüzde 11,2 ile Krasnoyarsky ve yüzde 10,8 ile Perm bölgelerinde gözlemlendi.

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu’nun pazarlama müdürü Aleksey Volkov, konu hakkında yaptığı açıklamada, ocak ve şubat aylarında kredi kartı verme işlemlerinde mevsimsel bir düşüşün sona ereceğini düşündüklerini ancak taleplerdeki büyümenin tahimnlerin altında çıktığını ifade etti.

Uzman, Ağustos 2022’den bu yana verilen yeni kredi kartı sayısında büyük düşüş yaşandığına dikkat çekerken, “Bu dinamiğin başlıca nedeni, genel belirsizlik ortamında borçluların finansal davranışlarında tasarruf modelini tercih etmeleri ve yükümlülüklerini azaltmaya çalışmalarıdır” diye konuştu.

Sahte kimlikle 3 milyon 711 bin TL'lik kredi vurgununa 7 tutuklama

 

Kredi ve kart borcunda artış, 1.7 trilyon lirayı aştı

 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

 

Nakdi krediler 8,2 trilyon TL’yi aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)