BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusların icralık olan kredi borçları 2 trilyon rubleye ulaştı!----

Rusların icralık olan kredi borçları 2 trilyon rubleye ulaştı!

Rusların icralık olan kredi borçları 2 trilyon rubleye ulaştı!
14 Mayıs 2023 - 10:00 www.finansgundem.com

Rusya'da pandemi dönemiyle birlikte kredilere artan talep sonucu bankalarca ihbar edilen kredi borcunun 2 trilyon rubleye ulaştığı belirtiliyor.


Uluslararası Hukuk Forumu’nda konuşan Federal İcra Servisi Başkanı Dmitry Aristov, 12 milyondan fazla Rus vatandaşının halihazırda bankalara ve mikrofinans kuruluşlarına vadesi geçmiş 2 trilyon ruble tutarında kredi borcunun olduğunu belirtti.

Öte yandan kredi borçlarında düşüş yaşandığı gözlemlenirken, 2021’de borç hacminin 2,3 trilyon ruble olduğu kaydedilmişti.

Aristov konu hakkında yaptığı açıklamada, kurumun 12 milyondan fazla icra belgesini işleme koyduğunu belirtirken, sorunun pandemiden bu yana güncelliğini koruduğunun altını çizdi.

Aristov, rakamların sadece icra memurlarına bankalar tarafından sunulan icra takip başvurularını içerdiğine değinirken, gecikmiş borçların gerçek miktarı ve borçluların sayısının çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Aristov, bu yıl 1 Ocak itibariyle çalışma yaşındaki her bir Rus vatandaşının bankalara 330-360 bin ruble borcu olduğunu iddia eden analitik ajansların verilerine atıfta bulunarak, “Aynı zamanda 2022 yılında mikrofinans kuruluşlarının kredi portföyü 364 milyar rubleye ulaştı. Bu da zaten Rusya Merkez Bankası’nın verileri. Bunun rekor bir miktar olduğu da vurgulanıyor. Aynı zamanda, 90 günden fazla gecikmiş kredilerin payı bu miktarın yüzde 35’i düzeyinde. Bu düzey gerçekten de yüksek” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası tarafından yapılan incelemeye göre, Rusların konut kredisi yükümlülüklerinin hacmi şubat ayında yüzde 1,6 oranında artarak ilk kez 14 trilyon rubleyi aştı.

Ülkede şubat ayında verilen ipotek sayısı 1,5 kat artarak toplam 114 bin 600 onaylanmış krediye ulaşırken, bankalar tarafından verilen kredi değeri 422,39 milyar rubleye yükseldi.

Düzenleyici, ocak ayında bankalar tarafından 281,8 milyar ruble değerinde 77 bin 300 kredinin verildiğini hatırlattığı raporunda, ocak ayı göstergelerindeki düşüşün yılbaşı tatilleri nedeniyle geleneksel olarak nitelendirildiğinin altını çizdi.

Şubat ayında verilen kredi sayısının bir önceki yıla göre yüzde 15,5 artış gösterdiği de eklendi.

Merkez Bankası, şubat ayında vatandaşların vadesi geçmiş konut kredisi borcunun 57,259 milyar rubleye yükseldiğine dikkat çekerken, ocak ayında bu rakam 56,392 milyar ruble olmuştu.

Rus bankaları tarafından sağlanan kredilerde ortalama tutar şubatta 3,7 milyon ruble olurken, bu tutarın bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 artış gösterdiği de eklendi. (gazetemru)

Rusya'da Türkiye turları ne kadar zamlandı

 

Rusya'da yıllık enflasyon geriliyor

 

Rusya'ya ihracatta rekor artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)