BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslara yurt dışından et ve süt ürünleri getirme yasağı----

Ruslara yurt dışından et ve süt ürünleri getirme yasağı

Ruslara yurt dışından et ve süt ürünleri getirme yasağı
26 Nisan 2019 - 05:36 www.finansgundem.com

Rusya Ulusal Et Kurumu, vatandaşların yurt dışından et ve süt ürünleri getirmesinin yasaklanmasını teklif etti. Teklif kabul edilirse Ruslar yurt dışından jamon ve parmesan gibi ürünleri getiremeyecek

Rusya Ulusal Et Kurumu, Aleksey Gorde Rus Miratorg, Çerkizovo, Remit ve Velkom gibi şirketlerin girişimiyle Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev’e vatandaşların yurtdışından et ve süt ürünleri getirmesinin yasaklanmasını teklif etti.

Vedomosti’nin Gordeyev’e yazılan mektuba dayandırdığı haberine göre, düzenleme ile sınırdan bagaj içinde bu tür ürünler geçişlere ilişkin kontrollerin ve yasadışı şekilde hayvansal ürün getirenlere yönelik verilen cezaların arttırılması isteniyor.

Yasak kapsamına özellikle de İspanyollara özgü bir et ürünü olan jamon ve İtalyan peyniri parmesan girecek. Sütlü karışımlar ve mamalarda ise istisna gözetilebilir.

Rusya Tarım Bakanlığı ve Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un desteklediği teklifin mimarları, hayvansal ürünlerle birlikle ülkeye domuz gribi, şap gibi tehlikeli hastalıkların da girmesinden endişe duyduklarını belirtiyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında Rusya’ya yaptırım uygulayan ABD, AB, Kanada, Avustralya ve Norveç’ten bazı tarım ürünlerinin getirilmesini yasaklayan kararı imzalamıştı. Hükümetin onayladığı liste uyarınca et, salam, deniz ürünleri, sebze, meyve ve süt ürünlerinin getirilmesi yasaklanmıştı. Ancak kişisel kullanım için beş kiloya kadar ürün getirilebiliyordu. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)