BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRuslar yeni yıl tatilinde daha fazla harcamaya başladı----

Ruslar yeni yıl tatilinde daha fazla harcamaya başladı

Ruslar yeni yıl tatilinde daha fazla harcamaya başladı
15 Ocak 2023 - 12:14 www.finansgundem.com

Rusya’da OFD şirketi, 1 Ocak’tan 8 Ocak 2023’e kadar süren uzun yılbaşı tatillerinde Rusların eğlence, market ve restoran harcamalarını geçen yılın aynı dönemine göre artırdığını bildirdi.

Rusya’da perakende sektöründe günlük 44 milyondan fazla alışveriş faturasının analiz eden IT şirketi Platforms OFD,  en çok harcamaların sinema salonlarında yapıldığına dikkat çekilen rapor yayımladı. Raporda Rusların yılbaşında sinema bileti harcamalarının yüze 16 artarak 745 rubleye ulaştığı, bakkal ve süpermarket harcamalarının yüzde 11, restoran harcamalarının yüzde 6 ve kafe harcamalarının da yüzde 12 artış gösterdiği kaydedildi.

En çok harcamaların sinema salonlarında yapıldığına dikkat çekilen raporda, Rusların yılbaşında sinema bileti harcamalarının yüze 16 artarak 745 rubleye ulaştığı, bakkal ve süpermarket harcamalarının yüzde 11, restoran harcamalarının yüzde 6 ve kafe harcamalarının da yüzde 12 artış gösterdiği kaydedildi.

Fast food harcamalarında ortalama fatura tutarı yüzde 7 artışla 478 rubleye ulaşırken, araştırmalar, Rusların yüzde 13 ile en çok elektronik ve ev aletlerine yaptığı harcamaları geçtiğimiz yıla kıyasla azalttığı vurgulandı.

Rusların yılbaşı tatilinde bu kategoride ürün alımına ortalama 9 bin 893 ruble harcadığı görülürken, yapı malzemeleri için ortalama harcamalar 8 bin 566 ruble, giysi ve ayakkabılar için ise 5 bin 459 ruble olarak gerçekleşti.

Sinema Fonu Birleşik Otomatik Bilgi Sistemi (UAIS) istatistiklerine göre, 31 Aralık’tan 8 Ocak’a kadar Rus sinemaları bilet satışlarından 4,5 milyar ruble kazanırken, bunun 2014’ten beri mutlak bir rekor olduğu ifade edildi.

Yılbaşı tatilinde otellerde ortalama 5 bin 156 ruble harcayan Ruslar, parfümeri ve kozmetik harcamalarını 3 bin 590 rubleye çıkardı.

Uzmanlar, koronavirüsvirüs kısıtlamaları sonrası geçen yılın aynı dönemine kıyasla Rus tüketicilerin 2022 yılının ocak tatillerinden daha az, ancak yaz aylarından daha fazla satın alım gerçekleştirdiğini söylerken, enflasyonist beklentiler nedeniyle harcamalarını artırdığını ifade etti.

Rusya'dan Dnipro'ya füze saldırısı

 

Rusya’yı karalayanların mal varlığına el konulsun önerisi

 

Alman spor giyim devi Rusya'ya dönüş hazırlığında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)