BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuslar virüs paniğiyle bankalardan 5 milyar dolar çekti----

Ruslar virüs paniğiyle bankalardan 5 milyar dolar çekti

Ruslar virüs paniğiyle bankalardan 5 milyar dolar çekti
23 Mayıs 2020 - 14:01 www.finansgundem.com

Rusya'da vatandaşların korona virüs paniğiyle paralarını çekerek, evlerinde 5 milyar dolarlık stok yaptığı bildirildi

Rusya vatandaşları geniş sokağa çıkma yasaları uygulanmadan önceki dönemde bankalardan 362 milyar ruble, yani 5 milyar dolar nakit para çekti. İzvestiya gazetesinin Merkez Bankası verilerine dayandırdığı habere göre, vatandaşlar bu paraları karantina öncesi gıda stoklamak için kullandı.

Gazetenin konuştuğu uzmanlar halkın en çok greçka (karabuğday), pirinç, mantı (pelmeni), şeker, temizlik malzemeleri ve tuvalet kağıdı satın aldığını belirtiyor. Stok yapma amaçlı alışverişlerin zirve yaptığı dönem Mart ortası oldu.

Pazar araştırmaları şirketi Nielsen'in verileri de bu bilgileri doğruluyor. Buna göre, Mart ayının ortalarına doğru ülkede karabuğday, pirinç ve şeker satışı yüzde 56 ile 66 arasında değişen oranlarda artış gösterdi. Genel market alışverişindeki artış oranı ise yüzde 14 oldu.

Ancak bazı uzmanlar, vatandaşların bankalardan yoğun miktarda nakit çekmesinin tek başına stok yapma arzusu ile açıklanamayacağı görüşünde. Expert PA'dan İvan Uklein, Vladimir Putin'in açıkladığı yeni mevduat vergisinin de söz konusu davranışta etkili olduğunu düşünüyor.

Putin o günlerde 1 milyon rublenin üzerindeki mevduatların faiz gelirlerinin vergilendirileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)