BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar resmi tatillerini Antalya'da değerlendiriyor----

Ruslar resmi tatillerini Antalya'da değerlendiriyor

Ruslar resmi tatillerini Antalya'da değerlendiriyor
30 Nisan 2019 - 11:59 www.finansgundem.com

Rusya'da halkın iple çektiği uzun Mayıs tatili bugün başlıyor. Rusların tercihlerinin başında ise Türkiye geliyor.Rusya havaalanlarının bugün en yoğun gününü yaşaması bekleniyor.

Rusya’da fiilen kışın sonu, baharın başlangıcı olarak kabul edilen “Mayıs tatili” dönemi bugün başlıyor. Rusya basını, tatili yılın ilk “deniz tatili” için fırsat bilen Rusya vatandaşlarının tercihlerinin başında Antalya bölgesinin geldiğini bildiriyor. Türk turizm sektörü için de yeni sezon, 1 Mayıs günü başlayacak.

Rusya vatandaşları, 1 Mayıs Emek ve Bahar Bayramı ile 9 Mayıs Zafer Günü Bayramı’nı birleştiren dönemde, üç gün hariç, 13 Mayıs pazartesi sabahına kadar resmi tatil yapılacak.

30 Nisan salı günü ise “kısa gün” sayılacak ve işyerlerinde mesa “1 saat” erken bitecek.

Halkın, bunaltan uzun kışın ardından "en büyük ödül" olarak beklediği Mayıs tatili için yolculuk başladı. Hvaalanlarında en yoğun günün bugün olması bekleniyor.

Rusya Çalışma Bakanlığı, bu yıl Mayıs ayında toplamda 9 gün resmi tatil yapılacağını duyurdu. Buna göre, 1-5 Mayıs ve 9-12 Mayıs günleri arası mesai yok. Ancak aradaki üç çalışma gününde izin almayı başaranlar ya da kendi işinin sahibi olanlar “13 gün kesintisiz tatil” yapacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yılbaşı döneminde 5 ve 6 Ocak günlerinin yanısıra 23 Şubat Vatanın Savunucuları Bayramı'nda yapılması gereken tatillerin Mayıs ayına aktarıldığı hatırlatıldı.

Buna göre, büyük bayramların arife günleri olan 30 Nisan ve 8 Mayıs günleri de iş günü bir saat erken bitecek.

“Kesintisiz resmi tatili" bölen çalışma günleri ise 6,7 ve 8 Mayıs.

Rusya 1 Mayısta Emek ve Bahar Bayramı'nı, 9 Mayısta ise Zafer Bayramı'nı kutluyor.

Bu arada son anketler halkın yüzde 63`ünün Mayıs tatilini evinde ya da daçasında geçireceğini gösteriyor. Yurtdışına tatile gideceklerin oranı yüzde 4'ten az.(Türkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)