BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRuslar geçim sıkıntısı yüzünden evlerini satıyor----

Ruslar geçim sıkıntısı yüzünden evlerini satıyor

Ruslar geçim sıkıntısı yüzünden evlerini satıyor
21 Mart 2023 - 09:18 www.finansgundem.com

Ekonomik buhranda olan Rusya'da, Moskovalıların mali durum nedeniyle daha sık konut satmaya başladığı ortaya çıktı.

Ukrayna işgali sonrası yaptırımların da etkisiyle ekonomik olarak zor durum yaşayan Rusya'da, insanlar geçinmekte zorlanıyor. Öyle ki, Rusya’da faaliyet gösteren emlak danışmanlık şirketi NDV Real Estate araştırmaları, başkent Moskova’daki ev sahiplerinin kötüleşen mali durumu nedeniyle dairelerini satmaya başladığını ortaya çıkardı.

Gazetemru'nun haberine göre, Moskova’da borç ödemeleri ve farklı sebeplerden dolayı acil para ihtiyacı nedeniyle ikinci el daire satışına yönelik işlem sayısının yüzde 5’e yükseldiğini belirten NDV Supermarket Real Estate analistleri, bu kategorideki ev sahiplerinin daire satışından kazandığı geliri kendi borçlarını veya akrabalarının diğer ihtiyaçlarını ödemek için kullandığını vurguladı.

Uzmanlar, bu tür satışların toplam hacminin yüzde 72’sinin ipotekli daire olduğuna dikkat çekerken, ipotek ödemelerinde zorlanan birçok vatandaşın satın aldığı daireleri satmak zorunda kaldığının altını çiziyor.

Satış nedenleri arasında gelirde azalma, uzun süreli gelir eksikliğine neden olan iş kaybı, ipotek borcu ödemenin imkansızlığı ve konut sahibinin yaşam koşullarının kötüleşmesi olduğu anlaşılırken, konut sahiplerinin maddi kişisel sıkıntılarını gidermek amacıyla yapılan satışların payının yüzde 21’e ulaştığı belirledi.

Uzmanlar ayrıca bunun karşılığında insanların daha küçük bir alanda, daha az prestijli bir konumda veya daha düşük sınıftaki daireleri satın aldıklarını söylerken, en popüler seçenek, üç odalı bir daireyi satıp iki odalı bir daire satın almak olarak öne çıkıyor.

Araştırmalar, yaşam koşullarının bozulmasıyla dairelerini satmak zorunda kalanların yüzde 83’lük paya sahip olduğunu gösterirken, iki odalı dairelerini satarak tek odalı daireleri satın alan Moskovalıların oranı yüzde 14’e ulaştı.

NDV Supermarket Real Estate kentsel emlak departmanı başkanı Elena Mishchenko, konut sahibi veya yakınlarının mali durumlarının bozulması nedeniyle konut satışına yönelik işlem sayısının sürekli arttığına vurgu yaparken, “2022’de bu tür nedenlerle yapılan işlemlerin payı yaklaşık yüzde 3,5’ti. Şimdi ise yüzde 5 ve giderek yükseliyor” dedi.

Mishchenko, dairelerini maddi durum nedeniyle satan ev sahiplerinin çoğunun ipotek borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

Rus ekonomisi 2022’de yüzde 2,1 küçüldü

 

2023'te Rus ekonomisini zorluklar bekliyor

 

Yaptırımlar Rus ekonomisine darbe vurdu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Russisa21 Mart 2023 10:02

    Çok nüfus kalabalık insan birikimi nüfus artışı çağa uygun teknik devlet olamamak sürekli tarihin cöplügüne gitmiş hamaset din ticareti siyasetten çıkar sağlayan toplumların halkların bireylerin günümüzde ve gelecekte sürünmeye yok olmaya gidişleri kaçınılmaz örnegi