BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakRuslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek----

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek
18 Haziran 2020 - 15:38 www.finansgundem.com

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların yeniden açılmasıyla birlikte Rusların Türkiye'den konut almaya yeniden başlayacağı belirtildi.

Moscow Sotheby's International Realty adlı gayrimenkul şirketinin yaptığı araştırmaya göre korona virüs kısıtlamalarının kaldırılması sonrası Rusların Türkiye'deki konutlara ve diğer yapılara yönelik ilgisinde keskin bir artış görülebilir.

Kovid-19 nedeniyle Rus yatırımcıların ve sıradan alıcıların Türkiye'deki gayrimenkullere talebinin azaldığını belirten uzmanlar, "Temmuz ortasından itibaren sınırlar kademeli olarak açılmaya başlayacak ve Rusların Türkiye'ye seyahat etmesine ağustosta izin verilebilir. O andan itibaren Türkiye'yi gayrimenkul alıcısı akını bekliyor. Rusların Türk gayrimenkullerine ilgisinin yüksek olacağını beklemek için dayanaklarımız var" dedi.

Uzmanlar, birçok ülkenin aksine Türk mevzuatına göre internet üzerinden gayrimenkul alınabileceğini ve Türkiye'de hesap açmadan gayrimenkul için ödeme yapılabileceğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu durum, yatırım ve şahsi kullanım amaçlı konut edinme imkanını oldukça kolaylaştırıyor. En yoğun talep, daha önce olduğu gibi İstanbul, Alanya ve Antalya'da görülecek."

Kiralık yazlıklarda sertifikalı ev dönemi

Türk halkının Rusya'ya bakışı: Dost bulanlar azaldı

Konut satışları Ümraniye, Sultangazi ve Beylikdüzü'nde virüs dinlemedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)