BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar en çok Türklerle evleniyor----

Ruslar en çok Türklerle evleniyor

Ruslar en çok Türklerle evleniyor
20 Haziran 2019 - 08:56 www.finansgundem.com

Rusya’da evlendirme dairelerinin ve sosyal anketlerin verilerine göre son 10 yılda yabancılarla evlenen Rus kadınların sayılarında artış gözlenmekte.

Evlendirme daireleri (Zags) verilerine göre Rus kadınların başka ülke erkekleriyle evliliklerinde geçen yıla göre %7 artış gerçekleşmiş. Yabancılarla evliliklerin artmasında seyehat imkanlarının kolaylaşması, pasaport sahibi olan vatandaşların oranında artış, ülkeden tatil amaçlı çıkışların yıllık 50 milyona ulaşması ve Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde sosyal imkanların daha iyi olduğu düşüncesi temel sebepler arasında gösteriliyor.

Buna paralel olarak Rusya’ya gelen yabancı erkeklerin de evlilik rakamlarında artış söz konusu. Mesela Moskova’da yabancılar için hizmet veren evlendirme dairesi 3 yıl önce sadece iki tane ilken şimdi 5’e çıkmış. Yine evlendirme dairelerinin istatistiklerine göre yabancılarla evlilikte son beş yıllık süre içerisinde Türkler ilk sırayı almakta.

Türklerle evliliklerin yüksek olmasında yine asıl sebep her yıl Türkiye’ye yoğun şekilde giden Rus turist sayısındaki kadın oranını fazlalığı ve beraberinde getirdiği sosyal sebepler. Ayrıca Türk firmalarının Rusya’nın bir çok şehrinde aldığı işler nedeniyle Türk işçilerin de çok gelmiş olması. Bunun gibi nedenle iki ülke halkları arasında evlilikler artmış.

Rusya’da yabancılarla evlilikte Türkler halihazırda ilk sırada yer alıyor. Türkiye’de bulunan Rus gelin sayısı, tam rakam tesbiti olmasa bile, yaklaşık 200 bin olduğu söyleniyor. Mesela Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi sadece 2012 yılında, kentte 4576 Türkiye vatandaşının yabancılarla evlilik yaptığını duyurmuştu. En fazla evlilik yapılan ülke vatandaşları arasında 1414 kişi ile Rusya açık ara ön sıradaydı. Onu 590 kişi ile Ukrayna ve 272 kişi ile Moldova izliyordu. (Haberrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)