BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuslar bankadaki paralarını çekiyor----

Ruslar bankadaki paralarını çekiyor

Ruslar bankadaki paralarını çekiyor
11 Ekim 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Ruslar, kısmi seferberliğin başlangıcından bu yana 750 milyar rubleden fazla para çekti

Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası ağır yaptırımlara maruz kalan ve finans sistemi Batılı ülkeler tarafından engellenen Rusya’da halk nakde geçiyor. Rusya Merkez Bankası tarafından paylaşılan raporda, Rus vatandaşlarının 21 Eylül’de ilan edilen kısmı seferberliğin ardından bankalardan bugüne kadar 750 milyar rubleden fazla nakit para çektiği belirtildi.

Kısmi seferberliğin başladığının açıklanmasından sonraki ikinci gün olan 22 Eylül’de Rusların 132,1 milyar ruble nakit para çektiği kaydedilirken, bir sonraki zirvenin bankalardan 144,8 milyar ruble çekildiği 30 Eylül’de gerçekleştiği ifade edildi.

Toplamda, 21 Eylül’den 6 Ekim’e kadar Rusların bankalardan 754,1 milyar ruble para çektiği belirlendi.
Geçen haftanın sonunda nakit para taleplerinin kademeli olarak çift haneli değerler seviyesine sabitlendiğini belirten uzmanlar, son günlerde ise taleplerin 14,4-35,5 milyar ruble seviyesine düştüğünü, bu hacimlerin ise 22 Eylül öncesi rakamlarla oldukça uyumlu olduğunu vurguladı.

Bu arada, Rus Merkez Bankası, faiz oranını en son 16 Eylül’de yüzde 7,5’e indirmiş, bu karar sonrası bankalar düzenleyicinin faiz politikalarını da dikkate alarak önceden vaat ettikleri yüksek faizli mevduat ürünlerinde Faiz oranlarını düşürmüşlerdi.

Merkez Bankası, eylül ayının sonunda ülkedeki en büyük kredi kuruluşlarının sunduğu mevduatlarda azami faiz oranların yüzde 6,5’e düştüğünü bildirirken, uzmanlar böyle bir oranın enflasyonun neredeyse iki katı olduğu için vadeli mevduatlara olan ilgideki düşüşün kaçınılmaz olduğunu ekliyor.

Rusya’dan ayrılan şirketlerde 200 ila 240 milyar dolarlık kayıp

 

Rusya'nın uluslararası rezervlerinde düşüş

 

AB, Ruslara kripto piyasalarını yasakladı

 

Rus ekonomi uzmanı: Troy'un Rusya'da uygulanması için 6 aya ihtiyaç var

 

Rusya’dan kaçan yasa dışı para Türkiye’ye geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)