BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus zenginlerden bono atağı----

Rus zenginlerden bono atağı

Rus zenginlerden bono atağı
06 Aralık 2017 - 09:01 www.finansgundem.com

ABD’nin yaptırımlarından paraları bloke edilerek büyük zarar görme tehdidi ile karşı karşıya olan Rus zenginlerin, yurt dışındaki paralarını Rusya’ya geri getirmek için yeni bir yöntem buldukları bildirildi.

Reuters ajansı, ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde, özellikle Kremlin'e yakın olan varlıklı Rusya vatandaşlarının, ABD’nin yaptırımlarından zarar görmemek için, Rusya'nın çıkaracağı yeni devlet bonolarını satın alarak paralarını Rusya’ya geri göndermenin hesaplarını yaptıkları belirtildi.

Yabancı para cinsinden bonoların, banka mevduatlarından birkaç kat daha fazla faiz getirisi olduğu, sahiplerinin ise isimlerinin saklı kalabileceği ifade edildi.

Büyük çaplı Rus kamu şirketlerinden birinin üst düzey yöneticisi, ajansa yaptığı açıklamada, “Yabancı para birimi cinsinden birikimlerini Rusya’ya geri döndürmek isteyen birçok kişi olduğu yönünde bilgi sahibi olduk. Yaptırımların genişlemesi durumunda bu paraların bloke edilebileceğinden korkuyorlar” dedi.

İsmi açıklanmayan “varlıklı” Rusya vatandaşlarının ortaya attığı belirtilen fikir ile, Rusya Maliye Bakanlığı’nın çıkaracağı özel bonoların satın alınabileceği özel banka hesapları açılabilmesi teklif ediliyor.

RBC ajansı ise, Rusya Maliye Bakanlığı'nın henüz bu teklife sıcak bakmadığını yazdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)