BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ve Ukraynalıların ortak korkusu: Avrupa savaşı----

Rus ve Ukraynalıların ortak korkusu: Avrupa savaşı

Rus ve Ukraynalıların ortak korkusu: Avrupa savaşı
19 Nisan 2019 - 07:47 www.finansgundem.com

Moskova'nın petrol ihracatı yaptırımıyla Rusya ve Ukrayna arasında siyasi gerilim arttı. İki ülke halkı, Batı'nın da dahi olduğu gerginliğin savaşa yol açmasından endişeli

Ukaryana'da pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Rusya ve Ukrayna arasında siyasi gerilim sürerken, Rusya'nın petrol ihracat yasağı kararı ile yaptırımlar da sıkılaştırıldı. Bu arada iki ülke halkları Batı'nın da dahil olduğu gerginliğin savaşa yol açmasından endişe duyuyor.

İpsos adlı kamuoyu şirketi tarafından yapılan ankete göre Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının yüzde 59’u, Moskova ile Batı arasında siyasi gerilimin tırmanmasının, Avrupa’da askeri çatışmalara neden olabileceğini düşünüyor.

Ankete göre Rusya vatandaşlarının yüzde 70’i, Ukrayna vatandaşlarının yüzde 87’si, Avrupa’daki olası bir savaşa kendi ülkelerinin de girmesinden endişe ediyor.

Şirketin verilerine göre, Rusya ve Ukrayan dışında Fransa, Almanya, Letonya, Polonya ve Sırbıstan halklarının da önemli bölümü Avrupa’da savaş çıkma ihtimali olduğunu düşünüyor.

Ankete katılan Rusya vatandaşlarının yüzde 76’sı, NATO’nun Rusya sınırına yaklaşma girişimlerinin Avrupa’nın güvenliği için risk oluşturduğu fikrinde olduğunu söyledi.

Bu oran Ukrayna’da yüzde 37, Sırbistan’da yüzde 71, Almanya’da yüzde 50, Fransa’da yüzde 35, Polonya’da yüzde 43. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)