BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ve Çin savaş gemilerinden ilk ortak devriye----

Rus ve Çin savaş gemilerinden ilk ortak devriye

Rus ve Çin savaş gemilerinden ilk ortak devriye
23 Ekim 2021 - 17:19 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ve Çin donanmalarına ait savaş gemilerinin17-23 Ekim tarihleri arasında ilk kez Batı Pasifik'te ortak devriye gerçekleştirdiklerini duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rus ve Çin donanmalarına ait 10 savaş gemisinin 17-23 Ekim tarihleri arasında ilk kez Batı Pasifik'te ortak devriye yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, ortak devriyeye Rus Pasifik Filosu'na ait ölçüm kompleksi gemisi ‘Mareşal Kırilov’, büyük denizaltısavar gemileri 'Amiral Tributs' ve ‘Amiral Panteleev'in yanı sıra, Tsıdenjapov ve Gromkiy korvetleri katılırken, Çin donanmasından ‘Kun Ming’ ve ‘Nan Chang’ destroyerleri, ‘Binh Zhou’ ve ‘Liu Zhou’ korvetleri ile ‘Dun Ping Hu’ entegre tedarik gemisinin dahil olduğu kaydedildi.

Rus ve Çinli denizcilerin ortak taktik manevralar gerçekleştirdikleri bilgisine yer verilen açıklamada ayrıca, iki ülkenin gemilerinin bin 700'den fazla deniz mili (3.1 bin km'den fazla) yol kat ettiği ve devriye kapsamında bir grup geminin ilk kez Sangar Boğazı'nı geçtiği vurgulandı.

Bakanlık, ortak devriyelerin amacını, Rusya ve Çin bayraklarının gösterilmesi, Asya-Pasifik bölgesinde barış ve istikrarın sürdürülmesi, iki ülkenin deniz ekonomik faaliyetleri alanındaki tesislerinin korunması olarak açıkladı.

Ağustos ayında Çin’in Qingtongxia eğitim sahasında düzenlenen ortak tatbikata Rusya ve Çin’den 10 bin askeri personelin yanı sıra 200 zırhlı araç, 90 topçu silahı, 100'den fazla uçak ve helikopter katılmıştı.

Çin'de çocuklara özel yasa

Rusya'da vaka ve can kayıpları rekor seviyelere ilerliyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)