BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus ve Çeçenler çatışmanın eşiğine geldi----

Rus ve Çeçenler çatışmanın eşiğine geldi

Rus ve Çeçenler çatışmanın eşiğine geldi
11 Mart 2022 - 12:42 www.finansgundem.com

Putin'e sadık binlerce Çeçen askerini Ukrayna'ya gönderen Ramzan Kadirov'un birliklerinin, Rus casuslar tarafından ihanete uğradığı iddia edildi. Rus casusların, Çeçen birliklerin yerini Ukraynalılara söylediği öne sürüldü.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin baş danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusların Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov’un birliklerinin yerlerinin hareketleri hakkında Ukrayna'ya bilgi verdiğini iddia etti.

Bu iddialar sonrası ibrenin tersine döndüğü, Kadirov'un Ruslarla çatışmanın eşiğinde olduğu öne sürüldü.

Geçen hafta Ukrayna istihbaratı, Zelenskiy’i öldürmek için gönderilen Çeçen suikast timinin, Rus casusları tarafından kendilerine bilgi verilmesinin ardından Kiev’de ortadan kaldırıldığını bildirmişti.

'RUSLARIN AMACI ÇEÇENLERİ ZAYIFLATMAK'

Ukrayna parlamentosunun kanalı Rada TV’ye konuşan Arestovich, Kremlin’den sızan istihbaratın Çeçen cumhurbaşkanı 45 yaşındaki Ramazan Kadirov’u ve savaşçılarını “Rusya’da hâlâ önemli etkiye sahip bir güç olarak” zayıflatma girişimi olduğunu belirtti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri Oleksiy Danilov, Kadirov'un grubundan bir suikast timinin Kiev'e gönderildiğini konuyla ilgili Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin de konuyla ilgili bilgisi olduğu iddia etmişti. Danilov, Çeçenistan Cumhurbaşkanı'nın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i öldürmek için gönderdiği V taburunun yok edildiğini duyurmuştu.

'ÇATIŞMANIN EŞİĞİNDELER'

Çeçen lider Ramzan Kadirov, kendisini sık sık Putin’in ‘sadık askeri’ olarak tanımlasa da, askerlerinin Ukrayna’daki varlığı Kremlin için hem önemli bir güç hem de ‘sorumluluk’ olarak değerlendiriliyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin Ukraynalılara bilgi aktardığı iddialarının ardından, istihbarat teşkilatından bu hafta sızdırılan bir rapor, Kadirov’un Ruslarla çatışmanın eşiğinde olduğunu öne sürdü.

Kadirov'un, en küçüğü 14 yaşındaki oğlu Adem’in de aralarında olduğu üç oğlu da dahil olmak üzere ülkeye 10 bin asker gönderdiği iddia ediliyor.

'SİVİLLERİ HEDEF ALIYORLAR’

Geçtiğimiz gün özel bir Çeçen birliği komutanı Anzor Bisaev, Kiev’e doğru Rus askerleri ile birlikte ilerleyişini videoya çekerek yayımlamıştı.

İngiltere merkezli The Times gazetesi, Kiev’in 64 mil kuzeyindeki Katyuzhanka köyünde evleri Çeçen güçleri tarafından işgal edilen insanlarla konuştu. Times, ayrıca, Çeçen askerlerin Kiev’in eteklerinde bulunan İrpin’de sivilleri öldürdüklerine dair haberler olduğunu söyledi.

Saldırının işgalin ilk günlerinde yavaşlamasının ardından Kadirov, Putin’e baskı yaparken, Müslümanları savaşı dini bir görev olarak benimsemeye çağırdı ve Çeçen birliklerinin Ukrayna’ya gitmeye hazırlandığını gösteren videolar yayınladı.(Sözcü)

Çeçen liderin askerleri Kiev'de öldürüldü

Rusya gönüllü savaşçıları kabul edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)